gandul.info: Ce urmeaza dupa 2 ani de nimic bine facut? (Autor: Adrian Sarbu)
Tot nimic. Sa recunoastem! Acum 2 ani, Klaus Iohannis nu ne-a promis nimic si s-a tinut de cuvant. Numai noi nu l-am crezut. Sau nu i-am inteles tacerea. Ne-am luat dupa sloganul scris pe afise - Presedintele lucrului bine facut - si ne-am asezat intr-o mare Sala de Asteptare, din care n-am mai plecat de atunci. Ca pe vremuri, la coada la Gostat, cand nu plecai sa nu pierzi coada. Urma sa se dea ceva. De 2 ani, ni se da, deci, Asteptare. Din cand in cand, Presedintele iese cum iesea gestionarul de la Gostat pe vremuri (sau cum a iesit seful de campanie al lui Hillary Clinton dupa alegeri, miercuri dimineata, in sala de bal/parastas a Democratilor) - si ne spune:
- Nu mai asteptati, ca azi nu se da nimic. Mi-au bagat niste corupti pe care ii transez si-i impachetez in sfaturi, sa ajunga la toata lumea. Veniti maine dimineata, dupa perchezitia cu mascati, cu catusele la voi. I
In epoca de aur, pe gestionarul de la Gostat il recunosteai intotdeauna dupa sortul manjit de sange si cutitul lat cu care transa carnea si puii, in camera din spatele Gostatului, unde trageau portbagajele de militieni, procurori si securisti. Azi, in Marea Sala de Asteptare deschisa acum 2 ani, am mai ramas doar Entuziastii. Care am castigat in noiembrie 2014. Si in noiembrie 2015. Restul, perdantii, sunt la mall, ca Ponta a bagat bani murdari la sacosa, pui si mici la reducere. Pesedist! La Asteptare, doar atat:
- Cat mai dureaza, dom`le?
Ne-a raspuns chiar Presedintele, intr-o zi cand a iesit la costum:
- O schimbare adevarata nu se poate face mai repede de 10 ani, voi nu stiati? V-am dat ciolos, nu va ajunge?.
A fost sincer si frust, asa cum este El. Cand vorbeste. Despre astia 2 ani n-a vorbit. Ne-a vorbit in schimb de bogatul bilant al Guvernului Ciolos, care a reusit in scurtul an ce a trecut sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Guvernul Nimic. Are si nimicul asta gradele, nuantele lui, cum spunea cineva in Marea Sala de Asteptare. Mai nimic: 400 de romani fug zilnic de Romanica. Mult nimic: batalioanele NATO si americane care vor apara Romania de Putin si ai lui, asa cum Presedintele ne-a lasat sa intelegem ca a obtinut la Summitul de la Varsovia. Nimic nou: rusii, bulgarii,ungurii, azi. Iar nimic: flota NATO din Marea Neagra. Nimic degeaba: articolul 5 din Tratatul NATO, in lectura lui Trump. Nimic de nimic: planul de tara.
Nimic de tot: promovarea interesului national si a capitalului romanesc. Nimic gol si rece: e lesne de ghicit. De nimic: despre ce au vorbit Klaus Iohannis si Donald Trump, cand Presedintele American Ales l-a sunat. Oameni de nimic, oameni noi: s-au remarcat la guvernare, facand nimic si mandrindu-se cu asta pe feisbuc si la conferinte. Nimici: ciolosi mici, insuficient acoperiti. Nimicnicie: o ideologie pentru PNL si viitorul guvern Ciolos. Ca tot n-are. Nimica-n lume si in Europa: noi. Ghinion!: revelatia multului pentru unii si a nimicului pentru cei ce asteapta - tot noi. Bine facut. Cu grade si nuante multe, ca asa e modelul. Vorbesc unii cum ca modelul n-ar fi bun. Am atins limitele democratiei noastre originale: alegem direct un presedinte care acopera securistii in actiunea de acaparare a Puterii - legislativa, executiva, judecatoreasca. Alegem intaiul acoperit al tarii. Care ne da ce nu ne-a promis. Sau a stiut numai El cand a zis un altfel de politica. Noi asteptam, vremea trece, lumea se misca. Rusii ne inconjoara, Trump nu ne cheama la consultari, tara e rupta in doua, Moldova e pierduta. Femeile care n-au plecat in Spania nu mai fac copii, padurile nu mai fac copaci, spitalele te-mbolnavesc, scoala tampeste elevii. Pana si de Black Friday s-a dat nimic, moca. Totul pe bani. Care nu ajung. La toate aceste nelinisti Klaus Iohannis are raspunsuri, mai ales acum, in prag de alegeri. Citez pe surse:
- Tot ce fac si mai ales ce nu fac e bine facut. Voi asteptati. Cine nu e de acord cu mine e Penal. In calitate de Penal va fi cercetat pentru coruptie si abuz, ulterior arestat si condamnat de Justitia independenta. Orice Penal care va continua sa vorbeasca in front, pe facebook, la o tigara in weceu sau in gand va fi direct condamnat pentru viol asupra coafurii Justitiei. Este Penal si cine va fi considerat Penal in viitor. Este asimilat unui Penal si cine nu are de gand sa voteze pe 11 decembrie cu partidele care au semnul electoral ciolosul. Asimilatul care se autodenunta din timp si face o donatie substantiala la campania de viitor Prim Ministru a lui Dacian Ciolos va beneficia de o amanare. Precizez ca Dacian Ciolos nu este Dacian Ciolos de pe afisele partidelor care au semnul electoral ciolosul. Este viitorul Prim Ministru, pe care il voi nominaliza la cererea Acestuia. Democratic. Cine are de gand sa fie Penal sa spuna. Libertatea de a spune e garantata prin Constitutie. Self evident, adica Selbstverständlich. Securitatea nu e organ de cercetare penala. Ea este Organ al Justitiei independente. Justitia independenta lucreaza sub indrumarea Ambasadorilor Prieteniei si Justitiei. In situatia putin probabila in care Justitia independenta refuza sa confirme ca un Penal este Penal si basta, Ea va fi considerata Penala si cercetata de Organul de Justitie. Daca nu v-am spus-o, v-o repet: singurul Penal care nu este sunt Eu. Intre timp curatati-va sub unghii si in cap, ca avem inspectie la ora de anticoruptie. Trebuie sa-i terminam odata si pe coruptii astia, cate milioane ati mai ramas in tara. Sa votati bine!.
Iata ca am primit un raspuns frust si la intrebarea: ce urmeaza, dupa 2 ani de nimic bine facut. La ce ne asteptam? Alegerile astea au ajuns un cosmar. Noi votam de bine si ne iese tot cu Ghinion. Poate hotaraste Presedintele sa le desfiinteze. Castigam o duminica la mall, pe unspe decembrie. Ignatul si Craciunul vin, orice s-ar intampla. Mancam, bem si ne veselim pana la Sf. Ion. Unii, mai carcotasi, o sa ne trezim vorbind singuri: oare astia care stam de-o viata in Sala de Asteptare chiar nu contam? Nu.