Senatorul Mihai Fifor, Liderul grupului parlamentar PSD din Senat a transmis un comunicat de presa intitulat: Alina Gorghiu si PNL le-au spus romanilor sa isi ia gandul de la cresteri de salarii.
PSD a trecut in Comisiile reunite de Buget si Munca din Parlament mai multe amendamente la Ordonanta 20/2016 care prevad cresteri cu 15% a salariilor din Educatie si Sanatate. Am sustinut aceste prevederi pentru a indrepta inechitatile introduse de Guvernul Zero. Initiativa PSD NU este un cadou facut personalului medical si din educatie, ci este o masura necesara pentru a folosi cresterea economica in scopul ridicarii nivelul de trai al romanilor. Modificarile aduse Ordonantei 20/2016 repara o parte din incompetenta guvernari tehnocrate, dar trebuie facut mai mult. Solutia pe termen lung este punerea in practica a legii salarizarii unitare. Guvernul PSD a lasat o lege a salarizarii negociata cu sindicatele si discutata inclusiv cu FMI, lege care ar fi dus la majorari la toate categoriile de bugetari. Este o lege blocata timp de un an de guvernul tehnocrat, pe care PSD o va pune in aplicare imediat ce revine la guvernare. De cealalta parte, PNL va bloca legea salarizarii unitare si orice lege prin care sunt crescute salariile si pensiile romanilor, dupa cum a afirmat si sefa PNL, Alina Gorghiu. Este o constatare de care fiecare roman care voteaza pe 11 decembrie va tine cont.
- Vreau sa ii dau cateva argumente doamnei Gorghiu pentru a ii demonstra ca PSD va pune in aplicare la guvernare legea salarizarii unitare, astfel incat cresterea de 15% de acum sa fie continuata de alte masuri similare. Romania are cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, ca urmare a masurilor luate de guvernarea PSD. Aceasta crestere trebuie sa ajunga in buzunarele romanilor, prin cresterea salariilor si pensiilor. Legea salarizarii unitare propusa de guvernul PSD a fost negociata cu sindicatele si cu organizatiile financiare internationale. Este o lege care respecta conditiile de prudenta bugetara. Doar prin cresterea salariilor, ca urmare a cresterii economice, ii vom convinge pe medici, pe profesori si pe romanii din alte categorii bugetare sa ramana acasa si sa contribuie la dezvoltarea Romaniei. Trebuie ca acum, cand Romania are crestere economica, sa luam astfel de masuri si sa ne pastram tinerii acasa. Alina Gorghiu si PNL le-au spus romanilor sa isi ia gandul de la cresteri de salarii. PSD le spune romanilor sa aiba incredere ca este posibil sa continuam cresterea economica si sa sustinem dezvoltarea unei clase de mijloc puternice, prin transferul acestei cresteri in buzunarul romanilor, a afirmat presedintele Consiliului National al PSD, Mihai Fifor.