miscareaderezistenta.ro: Ipoteza INCENDIARA privind inlaturarea guvernului Ponta. Ce spune fostul premier (Autoare: Gabriela Antoniu)
Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu sustine, intr-o postare pe Facebook, ca absorbtia accelerata a fondurilor europene ar putea fi motivul inlaturarii Guvernului Ponta de la putere si inlocuirea acestuia cu un Cabinet tehnocrat care a oprit accesarea banilor europeni. Ipoteza este sustinuta si de fostul premier Ponta, tot intr-o postare pe Facebook, acesta sugerand ca acesta este motivul pentru care Guvernul Ciolos este tinut in brate.
- V-ati gandit la ipoteza ca plecarea guvernului Ponta si venirea guvernului tehnocrat numit de la Bruxelles a fost determinata de chestiunea fondurilor europene? Adica, banii alocati Romaniei, de care Basescu nu s-a atins, trebuiau sa se intoarca inapoi la cei care ni i-au pus la dispozitie (tarile mai bogate din UE). Ori, tocmai spre sfarsitul ciclului 2007-2014, guvernul Ponta incepe sa ii acceseze accelerat, printre altele, inclusiv prin simplificarea birocratiei interne. Pleaca guvernul Ponta si vine guvernul tehnocrat care, imediat, opreste accesarea fondurilor europene, inclusiv prin ridicarea barierelor birocratice interne!? Degeaba atrage atentia comisarul Corina Cretu, ca, daca-i ordin, cu placere! E doar o ipoteza, scrie Pascu pe Facebook.
Intr-un comentariu la stirea ca Polonia sfideaza din nou UE si SUA prin promulgarea unei legi privind tribunalul constitutional, fostul premier Ponta sugereaza aceeasi ipoteza ca Ioan Mircea Pascu.
Ponta scrie Ponta pe Facebook:
- In 2016, Polonia a semnat deja contracte pentru fonduri europene din exercitiul financiar 2014-2020 de aproape 1 miliard de euro. Poate si din acest motiv ei sunt criticati, in timp ce GUVERNUL ZERO de la Bucuresti este tinut in brate si chiar pregatiti sa continue din decembrie opera! Polonia nu sfideaza deloc UE, cu atat mai putin SUA. Polonia sfideaza cercurile de interese straine tarii lor, ONG-urile finantate si politizate pe ascuns si macovistii lor care vor ca tara sa fie condusa de cei care nu au legitimitatea votului si nu raspund in fata poporului. Poate ca liderii politici alesi ai Poloniei au invatat din greseala Romaniei din 2012 si incearca sa isi conduca tara pentru interesul si binele lor national! Sau poate o sa cedeze ca si noi si pana in 2019 o sa pateasca si ei ce au patit Antonescu, Tariceanu, Dragnea, Ponta, PSD si PNL?!? O sa vedem!
Sursa: miscareaderezistenta.ro