Antena 3 informeaza: Adrian Nastase: Guvernul este plin de maestri in cuvinte, dar un ministru trebuie sa spuna ce a facut, nu ce trebuie facut
Fostul premier Adrian Nastase a explicat guvernul Ciolos se confrunta cu mai multe probleme, dar fundamental, cea mai mare problema este cea legata de rezultate lipsa.
- Premierul are o mare problema, poate chiar doua â€" ca isi incheie mandatul foarte curand si ca face parte din echipa de la Bruxelles, unde se va intoarce. E greu sa te certi. Pentru Dacian Ciolos este foarte greu sa gestioneze lucrurile interne fara sa se implice si in lucrurile externe. Cat despre presedintele Iohannis, are si o fire si un mod de lucru mai putin combativ. In acest moment este nevoie de cineva cu o minte rapida, cu un stil de reactie rapid, cu initiativa, cu actiune consecventa, capacitate de a mobiliza energiile interne, ori faptul ca se intalneste o data pe saptamana cu premierul si aflam asta din presa, nu este suficient. Sigur, este un final de legislatura, dar eu cred ca este anormal ca, in sfarsit, Camera Deputatilor sa fie condusa interimar, ca presedintele Senatului sa nu participe la aceste intalniri, care prefigureaza pozitii importante pentru perioade foarte lungi. Este in mod categoric un mod stupid de a incerca sa atragi atentia unor proiecte, in conditiile in care acest Guvern are mesteri in cuvinte, maestri ai cuvintelor. Cele mai multe discursuri ale lor incep cu trebuie. Asta pot spune cei de la partide, dar un ministru trebuie sa iasa si sa spuna ce a facut sau ce face. Si se vede in lipsa de investitii, in lipsa de rezultate.