Stiripesurse.ro: Tariceanu, replica INCENDIARA pentru Alina Gorghiu (Autor: Lucian Negrea)
Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, ii da o replica extrem de dura copresedintelui PNL, Alina Gorghiu, cea care a spus ca PNL ar putea initia discutii pentru o majoritate cu ALDE, dupa alegerile parlamentare. Tariceanu sustine ca nici nu se pune problema de asa ceva si arata ca actuala conducere a PNL este ilegitima, pentru ca nu a fost aleasa intr-un Congres al partidului.
- Pozitia ALDE, nu doar a mea personala, adoptata in interiorul mecanismelor democratice ale partidului cu privire la un posibil dialog sau colaborare politica cu PNL a fost si ramane consecventa. Vom colabora intr-un fel sau altul cu PNL atunci cand acest partid va pune pe prim plan valorile liberale si ale statului de drept si va inceta sa incurajeze abuzurile unor institutii de forta ale statului impotriva oricarui cetatean, indiferent sub ce pretext.
Legitimitatea actualei conduceri a PNL a fost precara de la inceput, din cauza modului in care a fost impusa de presedintele Iohannis, si s-a deteriorat treptat ca urmare a pierderii identitatii liberale a partidului si a transformarii PNL intr-o remorca a Cotrocenilor, realitate confirmata prin esecul inregistrat la alegerile locale. Nici la capitolul incredere, cei doi copresedinti ai PNL nu stau mai bine, ei situandu-se mult sub nivelul partidului.
Ca o concluzie-raspuns la ideea doamnei Gorghiu, ALDE nu va colabora cu un PNL condus de aceasta echipa delegitimata de electorat si de propria prestatie, cu un PNL pentru care cuvantul liberal din denumirea partidului a fost golit de continut.
Interviul difuzat de publicatia online DCNews contine o secventa surprinzatoare, dar foarte relevanta si edificatoare, care, spre mirarea mea, a fost ignorata de mass-media.
La ultima runda de consultari de la Cotroceni, presedintele Iohannis a lansat initiativa elaborarii unui nou proiect de tara de catre partide sub inaltul sau patronaj. In comunicatul pe care l-am dat atunci publicitatii, am pus intrebarea: pentru ce este nevoie de un alt proiect de tara, cand proiectul Romania lucrului bine facut, cu care dl. Iohannis a castigat alegerile, n-a avansat nici macar un centimetru si nici nu a fost declarat inutil de catre autor? Intrebarea mea s-a dovedit retorica, pentru ca n-am primit niciun raspuns.
In acelasi comunicat am explicat care e adevaratul motiv al lansarii initiativei unui nou proiect de tara:
- Cu evidenta faptului ca PNL are cea mai slaba conducere din istoria sa, presedintele Romaniei, guvernul sau si laboratoarele oculte, in care se ticluiesc aranjamente de mentinere la putere cu orice pret, au renuntat la aparente si au preluat nemijlocit initiativa pe baza unui plan de forta. Acest plan vizeaza impunerea unui viitor Cabinet din care PNL nu trebuie sa lipseasca, indiferent de rezultatul alegerilor, asa incat paradigma guvernul meu sa functioneze in continuare.
Doamna copresedinte Gorghiu m-a acuzat imediat pe pagina sa de Facebook ca inventez scenarii mincinoase, dar acum, in acest interviu, confirma cele spuse de mine. A spus-o din neatentie? Din graba, din trufie, din nepricepere? Sau, poate s-a hotarat sa devoaleze planul urzit in secret si sa renunte la rolul prezent al PNL de remorca a Cotrocenilor si a laboratoarelor oculte care obstructioneaza democratia si statul de drept? Greu de precizat.
- Cand presedintele da mandatul de prim-ministru unui partid si spune formeaza tu, PNL, guvernul, cum se va intampla de altfel. Cand presedintele ofera unui partid posibilitatea sa faca guvernul, eu cred ca se va transa foarte repede. N-am nicio emotie ca nu vom putea face acea majoritate parlamentara pentru a da un guvern Romaniei, a spus doamna copresedinte la DCNews.
Daca privim retrospectiv la transformarea luptei anticoruptie intr-un pretext pentru eliminarea adversarilor si a politicienilor incomozi cu ajutorul dosarelor fabricate de DNA in colaborare cu SRI, da, ii dau dreptate doamnei Gorghiu si inteleg de ce n-are nicio emotie si spune ca majoritatea parlamentara se va transa foarte repede. Nu vrea Dragnea guvern de uniune nationala? Nu-i nimic. Pentru ce avem Justitie independenta? Nu vrea Tariceanu guvern de uniune nationala? Nu-i nimic. Pentru ce avem DNA? Si, in general, ni se opune cineva? Nu-i nimic. Nu exista om nevinovat, ci persoane de care nu ne-am ocupat suficient.
Raspunsurile d-nei Gorghiu, care detine informatii nemijlocite de prima mana, ne conduc spre doua concluzii triste pentru democratia noastra si pentru ce preconizeaza presedintele Iohannis&Co sa se intample in aceasta toamna electorala.
1. Indiferent de vointa pe care electoratul o va exprima la urne, PNL va conduce viitoarea majoritate parlamentara si va da primul ministru, fie el si deghizat in independent sau tehnocrat.
2. Lupta pentru reprezentare in viitorul Parlament nu se va duce pe baza programelor electorale ale partidelor. Lupta se va duce, pe de o parte, intre fortele care militeaza pentru revenirea la statul de drept, la respectarea Drepturilor Omului, la o democratie reala si nu mimata, golita de continut, iar pe de alta parte, de forte oculte patronate de presedintele Iohannis care vor sa se eternizeze la putere ca sa-si pastreze parghiile de control cu care sa musamalizeze definitiv toate faradelegile sistemului si ale slujitorilor sai din ultimii 12 ani ramase nepedepsite de Justitie, sustine Calin Popescu Tariceanu.