Senatorul Senator Stefan-Radu OPREA a sustinut o declaratie politica, intitulata: Vicepremierul tacut. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Fiind preocupat de zona economie, am urmarit activitatea vicepremierului si ministru al economiei, comertului si turismului, domnul Costin Borc, sperand ca toate aspectele pe care le-a afirmat public, cand era in conducerea unei multimationale, se vor concretiza. Pentru ca acum, domnul Borc, cum se spune in popor, are painea si cutitul si, mai mult decat atat atributii concrete in fisa postului.
In aprilie 2015, inainte de a fi vicepremier, domnul Costin Borc declara cu mult aplomb si stiinta - pentru un ziar de specialitate - ca trebuie sa existe diversificare. Romaniei ii mai trebuie niste poli de crestere. Cu cat va exista mai multa dezvoltare locala si industrie mica, cu atat tara va fi mai bogata.
Astazi se implinesc exact 5 luni de la investirea Executivului pe care il conduceti. Cred ca orice roman are dreptul sa stie unde sunt planurile definitivate si puse in aplicare pentru dezvoltarea industriei mici si a celei locale sau ai polilor de crestere? Unde sunt acele actiuni tehnocrate, create de specialisti, pentru ca tara sa fie mai bogata, ca sa il citez pe domnul vicepremier Borc?
Pentru ca nu putem considera activitate ministeriala serioasa restructurarea partiala a institutiei. De asemenea, emiterea unor comunicate de presa in care nu regasim nimic palpabil despre activitatea in domeniul vital numit economie, nu poate fi apreciata ca o activitate de comunicare eficienta, serioasa, tehnocrata.
Vicepremierul Borc este foarte tacut.
Intr-un comunicat din data de 6 aprilie 2016 al ministerului pe care domnul Borc il conduce, care face rezumatul unei conferinte de presa, au fost trecute in revista aspecte ale activitatii desfasurate de la inceputul mandatului, pana in prezent. Astfel, aflam ca, in cele 5 luni de mandat ale domnului viceprim-ministrul Borc, activitatile atat de mult asteptate au fost:
- Am preluat activitatile legate de investitii straine de la DISPPP, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului privind stabilirea unor masuri de reorganizare la nivelul administratiei publice centrale.
Cu ce motivatie?
- Preluarea acestora ne va permite sa promovam unitar si complementar comertul exterior si investitiile straine pentru fructificarea potentialului economic al Romaniei.
Evident ca mass-media nu a preluat informatii din conferinta pentru ca, pe langa traditionalele restructurari romanesti, nu s-a inregistrat nicio activitate semnificativa pentru domeniul economic romanesc.
Asadar, in calitatea pe care o am, sunt obligat sa ma intreb care sunt activitatile concrete, palpabile, desfasurate de viceprim-ministrul Costin Borc de la inceputul mandatului sau. De asemenea, sunt obligat sa ma intreb ce efecte vor avea activitatile intreprinse de domnul vicepremier pe termen mediu si lung pentru Romania. Nu stiu cum sa interpretez tacerea domnului vicepremier. Ca un raspuns ?