Evz.ro: SCANDAL DE PROPORTII IN PNL. Iohannis si mai multi lideri liberali se dezic de candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei
Dupa Mircea Ionescu Quintus, si presedintele Iohannis se dezice de candidatura lui Marian Munteanu. Candidatura lui Marian Munteanu este din ce in ce mai contestata. Seful statului a afirmat ca nu are nicio legatura cu aceasta decizie a PNL, iar primarul Timisoarei vine si el cu critici dure.
Peripetiile PNL privind desemnarea lui Marian Munteanu in postura de candidat al partidului la alegerile locale continua: dupa ce a fost contestat in interiorul partidului, si seful statului se spala pe maini de candidatura sa. Mai exact, Administratia Prezidentiala a precizat, ieri, ca presedintele Klaus Iohannis nu a propus si nu le-a impus liberalilor sa intre in cursa pentru Primaria Capitalei cu Marian Munteanu.
- Decizia sustinerii lui Marian Munteanu apartine strict conducerii PNL, in urma evaluarilor interne, a mai precizat Administratia Prezidentiala.
Evenimentul zilei a scris, marti, ca varianta candidaturii lui Munteanu a fost discutata cu presedintele Iohannis, sustinatorul acestei solutii fiind si unul dintre consilierii de stat, Constantin Dudu Ionescu, fost important lider taranist. Cel care a intermediat toate negocierile dintre PNL si Palatul Cotroceni a fost Teodor Atanasiu, au precizat surse liberale. Joi, prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a fost desemnat coordonator al campaniei PNL Bucuresti.
In replica, purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat, pentru EVZ:
- Parteneriatul dintre PNL si Klaus Iohannis nu implica participarea sau consultarea presedintelui in legatura cu chestiuni si decizii politice interne ale partidului.
Si primarul Timisoarei il contesta pe Munteanu
Dupa Theodor Paleologu, Mircea Ionescu Quintus si Adriana Saftoiu, o alta voce a PNL a reclamat modul in care conducerea partidului a procedat in chestiunea numirii lui Marian Munteanu in postura de candidat al PNL la Primaria Capitalei.
- Pentru ca nu suntem un partid de yesmani, vreau sa spun foarte clar ca modul in care s-au intamplat lucrurile in aceasta ultima perioada la nivelul conducerii nationale nu e in regula, a spus Nicolae Robu, primarul Timisoarei.
Tot ieri, PNL a mai primit o lovitura: Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea partidului de anulare a hotararii de guvern privind organizarea alegerilor locale intr-un singur tur de scrutin.