Principalele mesaje transmise de Liviu Dragnea, presedintele PSD - 03.12.2015

Legea Bugetului de Stat
- Asteptam cu interes ca proiectul de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat sa ajunga in Parlament.
- PSD va sustine Legea Bugetului pe 2016 daca toate angajamentele luate anterior de social-democrati prin fosta guvernare vor fi respectate.
- Parlamentarii PSD se vor uita cu atentie ca toate angajamentele sociale, precum majorarea salariilor, cresterea pensiilor asa cum este prevazuta in legislatia
actuala, de asemenea sumele acordate pentru Educatie, Sanatate, Infrastructura, Dezvolare locala, inclusiv cresterea salariului minim la 1.200 lei, sa fie incluse in proiectul bugetului de stat si respectate.
- PSD are obligatia fata de membrii de partid si fata de milioanele de romani care asteapta ca masurile luate de noi sa primeasca garantia ca vor fi implementate. Ne intereseaza stabilitatea acestei tari.

Legea Salarizarii Bugetarilor
- Daca Guvernul nu-si va asuma proiectul de lege, care a fost lasat in minister de catre dna. Rovana Plumb, cu toate avizele din interiorul ministerelor, PSD ia in calcul depunerea in Parlament a unei initiative legislative privind salarizarea bugetara.
- Pe Legea salarizarii bugetarilor trebuie sa existe o dezbatere serioasa intre toate fortele politice.
- Este necesar sa se faca ordine in sistemul de salarizare, sa se reaseze ierarhia valorilor in functie de competente, atributii, responsabilitati si sa se respecte principii precum echitate, competenta si stimularea performantei.

Situatia politica
- Ideea de a face opozitie la Guvern nu ne intereseaza, deoarece cearta politica a permis hotia in ultimii 25 de ani.
- PSD a preferat in schimbul unui razboi de uzura, sa voteze acest Guvern si sa avem garantia ca ce am promis se va implementa.
- Nu trebuie sa avem castig electoral prin cearta cu Palatul Cotroceni.
- Vreau sa castigam alegerile din 2016 prezentand oamenilor ce am facut de cand ne-au dat votul.
- Partidele politice sunt fundamentul democratiei, dar trebuie sa se modernizeze. PSD a inceput un program de reforma acum trei luni.