Revolutia lui Ponta. Ce miscari se pregatesc in PSD / stiripesurse.ro
In acest moment scena politica cunoaste reasezari foarte interesante. Unii mari pana mai ieri incearca azi sa supravietuiasca tsunami-ului care i-a lovit de nicaieri. Acesti oameni nu pricep ce s-a intamplat si mai ales de ce lor. Unul din acestia este fostul premier Victor Ponta. Nu s-a impacat cu noua ordine si incearca sa loveasca. Imediat dupa debarcare el a luat drumul Timisoarei unde a fost vazut in compania fratilor Cristescu. Apoi a plecat din tara si a revenit tot pentru intalniri cu oameni cu un trecut discutabil. Nu sunt putini cei care au speculat ca ar fi vorba de fapt despre un turneu de strangere de fonduri. Potrivit informatiilor noastre fostul premier pregateste o revenire interesanta. In aceasta privinta sunt cel putin doua opinii care circula la varful politicii:
1.O platforma in cadrul PSD care sa ii faca zile crunte lui Liviu Dragnea, actualul presedinte al PSD.
2.Un partid de centru care sa intre in locale si parlamentare alaturi de ALDE-le lui Tariceanu si Constantin.
1. Platforma in PSD. Potrivit acestei ipoteze fostul premier se bazeaza in aceasta intreprindere a sa pe vechi colaboratori din filiale care au ales sa reziste descultilor lui Codrin Stefanescu (n.a. asa sunt numiti oamenii lui Dragnea in teritoriu).
- Au existat o serie de intalniri si s-a cam ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie e aceea a razboiului de gherila. Ii suntam pe unde ii prindem, sustine sub protectia anonimatului pentru STIRIPESURSE.RO unul din oamenii din preajma fostului sef al PSD.
Potrivit unui alt partizan al lui Victor Ponta un pas important in ceea ce se va intampla in PSD este Cazul Sova:
- Daca Liviu il vinde pe Sova atunci toti vor intelege ca el se bate exclusiv pentru propria piele si ca nu va ezita sa ii arunce in falcile cainilor de la DNA pe toti cei indicati de Iohannis.
Potrivit acestuia deja in partid exista sentimentul ca intelegerea Johannis - Dragnea transcende stricta schimbare a premierului. Victor Ponta ar urma sa fie din ce in ce mai vocal si mai critic la adresa lui Dragnea si a tipului de conducere ales si va incerca preluarea puterii in functie de evolutia Dosarului Referendumul si evolutia din partid: pierderea posturilor guvernamentale si din deconcentrate.
2. Partid nou. In acest caz se vorbeste de o solutie gandita inca de pe vremea cand era sef suprem in PSD. Teoria presupune ca alaturi de o liota de parlamentari, europarlamentari si baroni ai partidului sa forteze o excludere din partid si o recunoastere internationala cu un partid pozitionat mai spre centrul esichierului politic. Aceasta pozitionare i-ar da posibilitatea unei aliante naturale cu ALDE si o eventuala participare comuna la localele si parlamentarele de anul viitor.