Senatorul Sorin Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica intitulata: Prioritati legislative. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Dupa aceasta vacanta parlamentara, iata-ne din nou in fata a numeroase aspecte ce necesita o rezolvare clara. Desigur, prioritizarea este necesara in orice situatie, pentru a ne asigura ca rezolvam intai si intai aspectele urgente.
Printre prioritatile legislative din perioada imediat urmatoare doresc sa le enumar, in primul rand, pe cele privind Codul Fiscal. Mai departe, amintesc si modificarile din domeniul financiar privind autorizarea si supravegherea activitatii de asigurare si reasigurare, precum si emisiunile de obligatiuni ipotecare, dar si pe cele privind schemele de garantare a depozitelor.
Tot pe lista prioritatilor, regasim si legea salarizarii, dar si proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, precum si proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. In aceeasi categorie as include si proiectul de Lege privind organizarea si functionarea sistemului de plata a pensiilor private.
Pe de alta parte, exista si alte aspecte care se afla pe lista prioritatilor parlamentare si a celor executive deopotriva, precum Legea achizitiilor publice si Bugetul de stat.
De asemenea, este necesar sa ne indreptam atentia si asupra proiectelor de lege privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor provenite din ambalaje, a celor referitoare la stabilirea cerintelor de protectie a sanatatii populatiei in ceea ce priveste substantele radioactive din apa potabila, dar si privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr.1/2011, precum si modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei.
Nu in ultimul rand, mai exista si proiectul de Lege privind statutul minoritatilor nationale, dar si acela pentru modificarea si completarea Legii nr.156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate.
Cu siguranta ca o armonizare a prioritatilor la nivel legislativ si executiv va duce la eficientizarea activitatii la nivelul institutiilor statului. Iata de ce trebuie sa ne concentram asupra discutarii si votarii a numeroase proiecte de lege.