cristoiublog.ro / Gandul de miercuri, 24 iunie 2015 / Ca sa-si scape pielea, Victor Ponta a predat Guvernul si, prin asta, si PSD, lui Klaus Iohannis!
Comentariul meu din Evenimentul zilei de miercuri, 24 iunie 2015, deja pus pe site-ul ziarului, poarta titlul : Ce spune Shakespeare despre desemnarea lui Gabriel Oprea ca premier interimar.
William Shakespeare, cel mai mare analist al nevoii omenesti de Putere, pentru care in Istorie fiii si-au sugrumat mamele, iar fratii s-au ciopartit reciproc, ne spune ca Puterea nu se da din mana nici macar pentru o jumatate de ora.
Prin desemnarea lui Gabriel Oprea ca premier interimar, Victor Ponta a dat din mana altcuiva Puterea nu pentru o ora, nu pentru o zi, ci pentru o luna!
Ce l-a apucat pe Victor Ponta? ma intrebam in comentariul dinEvenimentul zilei.
A innebunit? Cum sa pleci de la Putere timp de o luna, timp in care Generalul Gabriel Oprea va fi premier cu acte-n regula, premier cu toate prerogativele, deoarece Legea 90/2001 privind organizarea Guvernului nu deosebeste intre premier plin si premier interimar?
Am terminat comentariul pe la pranz si l-am trimis la Evz.
Pana seara s-au petrecut cateva fapte care mi-au dat raspunsul la intrebarea din comentariu.
Nu, Victor Ponta n-a innebunit.
Victor Ponta a vandut PSD cu Guvern cu tot lui Klaus Iohannis in schimbul libertatii sale.
Sa ma explic.
A fost mai intai stirea ca directorul SRI, Eduard Hellvig, a fost la Palatul Victoria, la premierul Gabriel Oprea. Habar n-am de ce s-a deplasat pana la Victoria artizanul aducerii la Cotroceni a lui Klaus Iohannis.
Stiu sigur insa ca nu era obligatoriu sa se afle c-a venit la premierul interimar chiar din prima zi.
E limpede ca s-a vrut sa se stie asta de catre Seful lui Eduard Hellvig, presedintele Klaus Iohannis.
A venit apoi intamplarea din Parlament.
Mi-a atras atentia asupra ei Catalin Striblea, intr-un text de pe blogul sau.
Strategia de Aparare e o incercare a Structurilor de forta de a-si extinde controlul si asupra unor domenii civile - mediul, sanatatea, cultura (!!) - prin intermediul Ratei lor mecanice de la Cotroceni.
PSD-ul, care se prinsese de smecheria trecerii in Strategia de aparare, care reglementeaza domeniile asupra carora presedintele are putere, si a unor domenii nemaintalnite pana acum in aceasta Lege dupa decembrie 1989, a vrut daca nu sa puna piedici adoptarii de catre Parlament, atunci macar sa organizeze o dezbatere parlamentara temeinica. Scenariul a fost dat peste cap de Gabriel Oprea, care a venit in Parlament si in numele Guvernului, a cerut ca Strategia sa fie adoptata de Parlament in pozitie de Drepti.
Fireste, teoretic, Gabriel Oprea a vorbit in numele Guvernului, nu insa si al PSD.
PSD e insa partidul de Guvernamint, cel care trece in ochii opiniei publice drept stapan al Guvernului.
Prin urmare, declarAndu-se, in numele Guvernului, un entuziast al Strategiei, Gabriel Oprea a pus PSD in postura de partid mai lingusitor cu Klaus Iohannis decat Partidul Meu, zis si PNL.
Asadar, chiar din prima zi Gabriel Oprea se comporta nu ca un premier interimar, nu ca un premier plin, ci, mult mai important ca un sef al PSD. Lucru normal cata vreme presedintele PSD Victor Ponta a disparut de pe scena politica fara a lasa si aici, in fruntea Partidului, un inlocuitor.
Nu in ultimul rand spune totul graba lui Gabriel Oprea de a merge sa i se spele izmenele la Realitatea Tv, televiziunea familiei Iohannis (sotul si sotia). Realitatea Tv e postul care a dus si duce o campanie salbatica impotriva lui Victor Ponta, cu aceleasi mijloace necinstite cu care duce campanie Antena 3 impotriva lui Traian Basescu.
Asadar, nici n-a apucat macar sa treaca o zi de la autosuspendarea lui Victor Ponta, si Gabriel Oprea da fuga la televiziunea de casa a Cotrocenilor si totodata dusmana de moarte a premierului.
Ca sa spuna ce?
A trecut o singura zi de stat in scaunul lui Victor Ponta.
Sa nu-mi spuneti ca Gabriel Oprea poate vorbi timp de doua ore despre cat de bine i se simte fundul pe noul fotoliu!
De fapt, Gabriel Oprea merge la televiziunea mai mult decit prezidentiala in calitate de umil servitor al lui Klaus Iohannis.
In practica mafiota, exista asa numitul semn dat celui pe al carui restaurant a pus ochii Mafia.
Daca proprietarul refuza sa cedeze pe gratis restaurantul, dand cu tifla trimisului Mafiei, nu trece nici o zi si-i ia foc o magazie din curte.
E semnul dat de Mafie ca-l asteapta vremuri grele. Pentru Victor Ponta convocarea la DNA pentru un flecustet de dosar a fost semnul ca trebuie sa vina la negocieri.
Circulau in piata zvonuri ca Victor Ponta are in sertarele DNA dosare care se pot lasa cu arestari preventive mai multe decit la Elena Udrea.
Rapiditatea cu care Victor Ponta a predat puterea lui Gabriel Oprea ne aminteste de graba proprietarului de restaurant de a-l da pe gratis Mafiei.
E mai mult decat interesant ca decizia de a preda Guvernul si, prin asta PSD, lui Gabriel Oprea, ceea ce inseamna, practic, Klaus Iohannis, e o actiune strict personala a lui Victor Ponta.
Decizia de autosuspedare a lui Victor Ponta si de propunere a lui Gabriel Oprea n-a fost discutata in nici un for de conducere al PSD.
Dar mai are PSD vreun for de conducere?