cristoiublog.ro: Nu-l apar pe Victor Ponta! Apar un principiu: Guvernul nu poate fi debarcat prin folosirea institutiilor de forta ale statului!
Poate ca unii cititori, dintre cei care nu ma cunosc, se intreaba, nitel nedumeriti, de ce denunt drept lovitura de forta convocarea lui Victor Ponta la DNA, urmata de cererea de demisie venita din partea lui Klaus Iohannis si, mai ales, campania propagandistica dusa de PNL pe tema celei mai mari crize politice din decembrie 1989, declansata de refuzul lui Victor Ponta de a demisiona si a lasa locul Gastii lui Vasile Blaga, infometata dupa trei ani de la indepartarea din preajma cazanului cu jumari al Guvernarii.
Nu vreau ca Victor Ponta sa plece de la Guvernare?
Da, vreau, dar nu prin folosirea unei institutii represive precum DNA, ci prin schimbarea majoritatii parlamentare, schimbare produsa in chip democratic prin caderea la o Motiune de cenzura sau prin alegeri libere.
In 2016, vor avea loc alegeri locale, judetene, parlamentare.
Daca PNL si Klaus Iohannis se bucura de sprijinul popular invocat, de ce nu se pregatesc de pe acum sa castige localele, judetenele si parlamentarele cu cel putin 55 la suta, dobandind acea majoritate capabila sa aplice in viata Programul lui Klaus Iohannis, si pun la cale lovituri de forta prin intermediul DNA, institutie de forta aflata in mainile lor si la dispozitia lor?
Admitand ca lovitura reuseste, cred liberalii si Klaus Iohannis ca electoratul nu va sanctiona in 2016 un Guvern pus de DNA, dupa ce presedintele a fost pus de SRI si ICCJ?
Prin pozitia de acum eu nu fac altceva decat sa fiu consecvent ostilitatii mele postdecembriste fata de orice incercare de a inlocui jocul democratic cu porcaria loviturilor date de conspiratii, de comploturi.
Sub semnul acestui principiu am denuntat in septembrie 1991 debarcarea premierului Petre Roman de catre presedintele Ion Iliescu drept Lovitura de stat prost mascata, inlaturarea premierului Radu Vasile de catre presedintele Emil Constantinescu, tentativa de lovitura de stat care a fost Suspendarea lui Traian Basescu in vara lui 2012.