Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: Mic inventar al obsesiilor liberale.Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Ati vazut, cu siguranta, macar o data intr-un film urmatoarea scena: strans de gat de catre adversar, eroul intinde mana dupa obiectul care ii poate salva viata; cativa milimetri il despart de acesta, iar regizorul, in functie de pricepere, face din acesti cativa milimetri kilometri intregi de suspans. Intr-un final, cand tensiunea a atins limita suportabilului iar spectatorul din sala a uitat deja, de minute bune, sa respire, eroul reuseste sa rezolve criza. Totul e bine cand se termina cu bine.
In filmul nostru cel de toate zilele, iata, PSD, prin presedintele partidului, prim-ministrul Victor Ponta, se afla, dupa trei ani de guvernare, in exact aceeasi situatie. Doar cativa milimetri (de bun simt, in principal, si corectitudine nu doar politica) ne despart de continuarea exercitiului guvernarii. O guvernare care, se stie si nu mai insist asupra subiectului, a produs efecte pozitive semnificative in economie si in societate.
Ca un facut insa, pe o tema inventata din nimic, a carei sustinere lasa de dorit la simpla inventariere a argumentelor, si actualul presedinte Klaus Iohannis, si fostul presedinte Traian Basescu, si marele PNL, prin cei un sfert de milion de lideri locali, regionali, centrali si galactici, ii cer premierului Ponta sa demisioneze.
Intre timp, premierul Victor Ponta, caruia daca e sa gasesc un nume filmului in care joaca, acesta ar fi GREU DE DEMISIONAT, a prezentat cateva probe care ii dovedesc nevinovatia. Ce-ar fi facut cei care ii cer cu atata insistenta demisia daca dovezile i-ar fi fost cerute inainte de a fi pus sub invinuire, impiedicand evolutia absurda la care am asistat? Ce argumente ar fi inventat actualul sau fostul presedintele, ce alt context dramatic si ultimativ ar fi inventat liberalii? Toate argumentele pro-demisie pe care le-am auzit in aceste ultime zile arata cat de departe suntem, totusi, de ce inseamna normalitate politica.
Fiind staruitoare de felul meu, am mai descoperit cateva obsesii: seceta prelungita, situatia din Ucraina, posibila rapire a lui Brad Pitt sau a Angelinei Jolie de catre Statul Islamic etc. Nu in ultimul rand, va reamintesc faptul ca, sambata seara, FC Barcelona a castigat finala Ligii Campionilor. Pe un ton martial, jumatatea liberala a marelui PNL a cerut imediat demisia premierului Victor Ponta, pe motiv ca scorul a fost nedrept si nu a reflectat realitatea din teren. In plus, a fost sau nu hent la Neymar? Sa raspunda Ponta, sa recunoasca daca a avut vreo implicare!
Tot sambata seara, Juventus Torino a pierdut finala Ligii Campionilor. La fel de suparata, jumatatea democrat-liberala din marele PNL a cerut demisia imediata a premierului Victor Ponta, pe motiv ca de fapt, ei nu au avut niciun motiv. I-au cerut, pur si simplu, demisia, pentru ca, nu-i asa, asta trebuie sa ceara opozitia.