Senatorul GHEORGHE POP a sustinut o declaratie politica intitulata: Sa nu lasam circul basist sa eclipseze rezultatele economice ale Romaniei. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Dincolo de parada catuselor care a acaparat intreg spatiul public, in Romania se petrec lucruri bune, care-i privesc pe romani in mod direct!
Consider ca ar trebui popularizate mai mult progresele economice ale Romaniei, rezultatele eforturilor Guvernului si al ansamblului institutional romanesc pentru un trai mai bun al romanilor, pentru reducerea pragurilor uriase create in timp intre clasele sociale.
Societatea a devenit suprasaturata de circ si scandal (desi publicitatea negativa este o metoda eficienta de promovare), ni s-a servit atatia ani ca a venit timpul sa vorbim si de painea romanilor.
Nu s-a vorbit si nu a curs cerneala aproape deloc despre cifrele publicate de Institutul National de Statistica, ce confirma ca pentru prima data in istoria Romaniei exporturile realizate in 2014 au depasit pragul de 50 de miliarde de euro! Nu se prea spune ca salariul mediu al romanilor a crescut cu 7,1 la suta in luna decembrie! Nu s-a vorbit de corectarea multor nedreptati produse in timpul regimului Basescu, corectare la care romanii au sperat ani in sir si pe care incep sa o resimta. Nu s-a vorbit de efectele reducerii TVA la paine, de faptul ca Produsul Intern Brut al Romaniei a revenit la nivelul anterior crizei economice, de masurile luate pentru pastrarea trendului ascendent al PIB-ului!
Romanii asteapta sa se vorbeasca si de aceste lucruri, nu doar de activitatea Directiei Nationale Anticoruptie, pentru ca fiecare institutie a acestui stat are activitate specifica, indreptata, din 2012 incoace, spre interesele cetateanului. Imi spunea ieri cineva ca spera macar in cele 24 de ore de retinere a Elenei Udrea fiecare sa se concentreze la cu totul altceva decatla nasul unei blonde si se intreba retoric daca sunt suficiente 24 de ore ca fiecare sa-si mai aduca aminte de familie, sa se reacomodeze cu prietenii, cu viata de zi cu zi. Si avea perfecta dreptate! Spatiul media este sufocat de acest subiect, incat stirile importante din economie, din sanatate, din educatie etc. nu sunt deloc interesante si prea putin prezentate.
Din aceste motive am ales sa felicit azi Guvernul Romaniei si mediul economic pentru rezultatele obtinute, pentru eforturile depuse si sunt convins ca economia Romaniei va fi si in acest an un exemplu pentru Europa! Exista viata si activitate dincolo de circul basist!