Duminica, 21 decembrie, la ora 12.00, a inceput Sedinta solemna a Parlamentului Romaniei, dedicata depunerii juramantului de catre Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis.

Ceremonia de investire in functie a Presedintelui Romaniei

Deschiderea sedintei a fost marcata de intonarea Imnului national al Romaniei, dupa care a fost prezentata Hotararea CCR privind validarea alegerii Presedintelui Romaniei, in conformitate cu prevederile art. 11 si 37 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, si ale art. 71 din Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului.
Dupa prezentarea Hotararii Curtii Constitutionale privind validarea alegerii Presedintelui Romanie, domnul Klaus Iohannis a depus juramantul conform art. 82 alin (2) din Constitutia Romaniei. Presedintele validat a semnat textul acestui document si l-a inmanat presedintelui de sedinta.
Presedintele de sedinta a citit Declaratia Parlamentului Romaniei cu privire la depunerea juramantului de catre Presedintele Romaniei, dupa care domnul Klaus Iohannis a adresat un mesaj Camerelor reunite ale Parlamentului.
Sedinta solemna a fost condusa de presedintele Camerei Deputatilor, domnul Valeriu Zgonea, si de presedintele Senatului, domnul Calin Popescu-Tariceanu.