Senatorul ADRIAN ANGHEL a sustinut o declaratie politica intitulata: Initiativa - vot prin corespondenta. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
In calitate de reprezentanti ai romanilor, trebuie sa ne unim fortele astfel incat sa demonstram ca suntem alaturi de romanii din intreaga lume.
In primul rand, doresc sa salut eforturile romanilor care au demonstrat in aceste zile prin staruinta lor de a astepta atat de multe ore ca sa voteze, sa isi exercite dreptul constitutional, ca desi sunt departe de tara, nu au uitat nici o clipa de unde au plecat si care este tara lor.
Astfel, legislatia romaneasca trebuie sa se adapteze la noile schimbari ale dorintelor cetatenilor pe care trebuie sa ii protejeze si sa le garanteze drepturile.
Suveranitatea nationala apartine poporului si prin aceasta calitate se bucura de drepturi si libertati democratice, drepturi care sunt proclamate si garantate in exercitarea lor efectiva.
Acesta este motivul pentru care voi initia in cel mai scurt timp un proiect de lege privind votul prin corespondenta si doresc, stimati colegi, ca inca de pe acum sa colaboram atat la nivel parlamentar, cat si guvernamental astfel incat sa gasim cele mai bune solutii. Cetatenii romani din diaspora trerbuie sa aiba posibilitatea sa voteze in conditii civilizate, fiind asigurate in acelasi timp secretul si siguranta votului.
Va multumesc si va invit la discutii pe marginea acestui subiect, pentru gasirea celor mai bune solutii. Cred cu tarie ca este responsabilitatea noastra majora sa facem ceea ce este mai bine pentru oamenii pe care ii reprezentam, pentru cetatenii acestei tari, pentru Romania.