Jurnalul National : Regele Mihai I, sarbatorit la Palatul Elisabeta
Regele Mihai I isi serbeaza ziua de nastere si onomastica la Palatul Elisabeta. Majestatea Sa a implinit, pe 25 octombrie, 93 de ani.
La ora 12:00, regele Mihai I a iesit la balconul Palatului Elisabeta, alaturi de principesa Margareta si principele Radu, pentru a saluta multimea care l-a ovationat indelung.
Cei prezenti in curtea palatului, persoane in varsta insotiti de nepoti au fluturat drapele tricolore si au strigat lozinci pro-monarhiste - Traiasca Regele!, La multi ani! si Monarhia salveaza Romania!
Evenimentul va continua, romanii din tara si din Republica Moldova fiind invitati, astazi, la evenimentul 'Porti Deschise', de la Palatul Elisabeta.
Potrivit unui comunicat al Biroului de Presa al regelui Mihai I, toti cei care doresc sa ureze 'la multi ani' regelui, cu ocazia zilei de nastere si zilei onomastice, sunt asteptati in gradina Palatului Elisabeta, incepand cu ora 11.00.
Regele Mihai I al Romaniei s-a nascut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul legitim al Regelui Carol al II-lea si al Reginei-mama Elena.
Regele Mihai si regina Ana si-au petrecut ultimele luni la resedinta din Elvetia. Joi seara, Majestatea Sa va oferi un dineu in onoarea a 12 fosti Sefi de Stat din Europa Centrala si de Est cu ocazia implinirii a 25 de ani de la caderea comunismului.