Senatorul Alexandru-Petru Fratean a sustinut o declaratie politica intitulata " Ganduri pentru viitor", pe care o puteti citi in continuare.
Anul 2014 este important pentru istoria Romaniei. Marcam un sfert de veac de cand am ales sa fim liberi si am luptat pentru alegerea facuta, pentru a ne castiga libertatea. Tot anul acesta trebuie sa facem o noua alegere pentru viitorul nostru si al acestei tari: sa ne recapatam demnitatea dupa 10 ani de regim politic de tipul Traian Basescu, un regim politic al bunului plac, care a adus atingere democratiei, credibilitatii institutiilor si un sir lung de esecuri economice si sociale. Trebuie sa incheiem un deceniu in care societatea romaneasca a fost dezbinata de un conflict perpetuu, declansat si intretinut de la cel mai inalt nivel al statului.
Urmeaza un moment decisiv pentru viitorul Romaniei. Trebuie sa ne gandim ca avem, practic, de ales intre doua modele.
Pe de o parte este modelul lui Traian Basescu, preluat cu rigurozitate de Klaus Werner Iohannis si Elena Udrea, care, cu aceeasi abordare autoritara, au anuntat ca intentioneaza sa conduca Romania cum vor si cu cine vor, sa schimbe guvernul dupa alegerile prezidentiale si sa se intoarca la politicile economice falimentare si de austeritate ale lui Traian Basescu.
Pe de alta parte este modelul si proiectul lui Victor Ponta: un presedinte care sa uneasca, sa evite conflictele, sa dea solutii si sa genereze bunastare. Avem nevoie de un presedinte mandru de originile sale, de un presedinte implicat, corect, impartial, care sa gaseasca de fiecare data cai de dialog intre puterile statului si societate. Romania are nevoie pe termen lung de un Guvern si un presedinte care promoveaza valorile social-democratiei si o guvernare care sa urmareasca cresterea sustenabila a economiei prin stimularea crearii de locuri de munca si sa aiba in centrul actiunilor sale nevoile tuturor cetatenilor.
Victor Ponta este un lider care a demonstrat ca are viziune atat din postura de sef al Guvernului, cat si din cea de presedinte al celui mai mare si mai puternic partid politic din Romania, Partidul Social Democrat, partidul care a fost intotdeauna alaturi de oameni la nevoie. Ne-am tinut de cuvant si am reparat nedreptatile comise impotriva romanilor. Am dat inapoi pensiile si salariile taiate, am relansat economia, am atras fonduri europene, am reusit sa reformam sectorul energetic si, poate cel mai important, am redeschis spitale si am finalizat scoli lasate in paragina.
Aceste fapte din ultimii doi ani si jumatate ne arata ca schimbarea este posibila. Pentru viitorul nostru si al Romaniei puternice trebuie ca in decembrie sa facem schimbarea pana la capat!