Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu: In privinta comisarului european, Romania trebuie sa comunice pe o singura voce!
"Klaus Werner Iohannis si Vasile Blaga trebuie sa isi asume, in al 12-lea ceas, responsabilitatea de a sustine viitorul comisar european al Romaniei in toate procedurile de audiere din Parlamentul Romaniei si cel European.
Apelul la unitatea fortelor politice parlamentare, facut de catre Victor Ponta, este o dovada de respect fata de aliatii si partenerii internationali care si-au pus increderea in Romania si demonstreaza capacitatea viitorului presedinte al Romaniei de a fi deasupra partizanatelor politice.
Liderii PNL si PDL trebuie sa renunte la lupta politica sterila intr-o chestiune atat de sensibila, care vizeaza interesul national si imaginea romaniei in Uniunea Europeana. Primul pas spre a-si corecta greselile facute este retragerea scrisorii trimise la Bruxelles prin care au contestat nominalizarea Romaniei si anuntarea publica a sustinerii pentru doamna Corina Cretu in functia de comisar european.
In acest moment, dupa ce presedintele Comisiei Europene a oferit tarii noastre unul dintre cele mai importante portofolii, cel de Politica Regionala, este nevoie de maturitate si unitate, iar tara noastra trebuie sa comunice pe o singura voce", a afirmat liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu.