Senatorul Ioan Chelaru a sustinut o declaratie politica intitulata " CAMPANIA OPOZITIEI DAMBOVITENE IMPOTRIVA INTERESULUI NATIONAL", pe care o puteti citi in continuare.
ACL - Alianta Crestin - Liberala, un hibrid politic, rusinos, pentru care PDL si PNL si-au dat consimtamantul, nu este nimic altceva decat oficializarea unui act de trista amintire: refacerea Aliantiei D.A., cea care l-a adus la putere pe Traian Basescu in 2004 si a generat cei 10 ani de regim toxic pentru Romania, timp in care romanii au trait ca in "tara lui Papura-Voda". Este de-a dreptul scandalos cum, o parte din liberali au incearcat sa explice poporului ca este bine ceea ce fac, desi, tot la fel de revoltator este imprejurarea ca aceiasi liberali, fosti membrii USL, isi declarau mai acum cateva luni, dispretul si dezamagirea fata de regimul presedintelui Basescu si de PDL. Tradarea ramane tradare, iar romanii, cred, vor tine minte foarte bine acest moment!! Dupa zece ani, PNL bate iarasi palma cu oamenii lui Basescu, din dorinta hapsana de a-si asigura binele si siguranta personala, si nicidecum pe cel al romanilor. Diferenta fata de acum 10 ani este ca PNL, in 2014 a surprins pe toata lumea, inclusiv proprii membri, incalcand vointa romanilor exprimata in urma cu doi ani la referendum, cand li s-a cerut sa lupte cu regimul Basescu. Acei, colegi de politica, liberali ar trebui sa stie ca un proiect politic, serios, viabil pentru Romania nu se contruieste solid prin si pe ignorarea voturilor acordate de catre romani.
Sustin, avand certitudini ca, Partidul Social Democrat si aliatii sai vor continua toate obiectivele asumate in 2012, pe cand exista USL. Noi ne tinem de cuvant in lupta cu regimul Basescu, pentru ca trebuie sa respectam increderea si votul cu care am fost mandatati la alegerile locale si parlamentare din 2012.
Desemnarea candidatului Dreptei pentru alegerile prezidentiale este doar o mare pacaleala si o grosolana manipulare! Misiunea domnului Klaus Iohannis este continuarea regimului Basescu. "Gratia" prin care a preluat discursul lui Traian Basescu in toate aparitiile sale publice, il recomanda doar pentru rolul de inlocuitor neinspirat intr-un joc politic, care nu face nimic altceva decat sa prezinte romanilor "intr-un ambalaj electoral nou" un amalgam de idei fara substanta si fara aplicabilitate. Imi amintesc de declaratiile domnului Klaus Iohannis pe vremea cand, model de primar fiind, condamna abuzurile si actele de coruptie ale regimului PDL si ale lui Traian Basescu, doar pentru a constata demagogia de care da dovada acest "prezidentiabil" al dreptei.
Consecintele actiunilor tripletei, Iohannis-Blaga-Basescu arunca Romania intr-un nou blocaj, cu urmari grave si iremediabile si pe plan extern. In ciuda eforturilor depuse de Cabinetul Ponta spre a primi un portofoliu important in noul "Guvern" al Uniunii Europene, demersurile iresponsabile ale acestor trei politicieni afecteaza puternic sansele noastre, ale romanilor de a primi ceea ce ni se cuvine, si anume, un domeniu cu greutate in noua constructie europeana. Rationamentul atacurilor Opozitiei dambovitene are la baza doar obiectivul de a discredita nominalizarea Romaniei pentru functia de Comisar European, in fata liderului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.
Suntem stimati colegi, singura tara din cele 28 de tari ale UE, in care liderii Opozitiei au trimis scrisori oficiale la Bruxelles prin care solicita sa nu fie atribuit portofoliul de Comisar European, europarlamentarului Corina Cretu, care este, in prezent si vicepresedinte al Parlamentului European. "Toate celelalte 27 de tari, desi si acolo exista Putere si Opozitie, toate au inteles ca este vorba de un efort national. Numai la noi n-au existat mintea si bunul simt necesare sa intelegi ca aici este vorba de Romania" (Victor Ponta - Prim-ministru al Romaniei).
Europarlamentarul Corina Cretu va fi Comisar European in urmatorii 5 ani, iar acest post al Romaniei va avea o importanta majora pentru tara, indiferent de cine ar conduce Guvernul. Cred, cu regret, ca politicienii Opozitiei, nu doresc sa construiasca nimic pentru tara. Unitatea nationala, pe care o invoca atat de des, pare un concept total strain lor.
De aceea le reamintesc colegilor in "ale politicii" momentul in care Dacian Ciolos a candidat pentru functia de comisar, fiind propus de PDL. Opozitia de atunci, reprezentanta de PSD si nu numai, l-a sustinut, la unison, in Parlamentul European pentru ca in joc era interesul si imaginea Romaniei. Ceea ce fac acum domnii Blaga, Iohannis si Basescu nu este altceva decat incercarea de a construi un aparat de propaganda care sa transmita incontinuu mesaje negative la adresa nominalizarii Romaniei si sa dezinformeze cu privire la portofoliul pe care Romania l-ar putea ocupa, aducand, si in acest mod, deservicii majore si afectandu-ne, evident, sansele sa obtinem o functie importanta in Comisia Europeana.
Aceasta lipsa de coeziune in proiectele de importanta nationala ar putea fi rapid exploatata ca o vulnerabilitate de partenerii nostri din UE iar propoganda domnilor Iohannis si Blaga, preluata cu succes de la Traian Basescu, este catalogata ca rusinoasa si antinationala de noi toti, cei care facem eforturi, sustinem si pledam pentru Romania - partener de incredere al statelor din Uniunea Europeana.
Ca om politic cu experienta, inteleg si accept lupta poltica interna, bazata pe argumente, pe idei, pe proiecte ce au drept scop apararea intereselor tarii si ale romanilor, si fac un apel la colegii din bancile Opozitiei, la cei trei lideri pomeniti de a inceta campania de decredibilizare a imaginii Romaniei pe plan extern si de a recunoaste si sustine demersurile Guvernului in vederea obtinerii unor responsabilitati importante in zona executiva a Uniunii Europene.