Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este de parere ca Victor Ponta este prea tanar pentru functia de la Cotroceni si sustine ca mai potrivit ar fi fost ca acesta ramana premier.
Admite insa ca trebuie sa se sacrifice, in conditiile in care niciun alt candidat din PSD nu ar putea castiga acum alegerile prezidentiale.Pentru Iliescu nici Sorin Oprescu nu ar avea sanse la functia prezidentiala. Liviu Dragnea, crede Iliescu, ar fi o silutie de premier daca Ponta ar castiga alegerile prezidentiale.
"Cred ca pentru el nu e prea favorabil acest lucru. Pentru el ar fi fost convenabil sa continue macar un mandat de prim ministru, sa isi consolideze experienta de prim-ministru. E cam devreme sa treaca intr-o noua postura, la presedintie. Trebuie sa fie un om care sa aiba in spate ceva mai mult. Adica experienta lui de doua mandate macar ca premier, ar fi fost utila si necesara, dar imprejurarile uneori forteaza. Trebuie sa ai si candidatul care sa castige, or in momentul de fata, singurul care are conditiile sa castige aceasta competitie este Ponta", a spus Ion Iliescu.
Sursa : Cotidianul.ro