Senatorul Alexandru-Petru Fratean a sustinut o declaratie politica intitulata "Presedintele Basescu loveste Romania din nou!" pe care o puteti citi in continuare.
Asistam, din pacate, la o noua, sau mai bine spus, la o repetata actiune a Presedintelui tarii prin care da inca o lovitura Romaniei! De altfel, in mandatele sale Basescu nu a facut altceva decat sa se foloseasca in interes personal de toate instrumentele pe care le avea la dispozitie din cea mai inalta functie de demnitate publica a statului roman, ignorand si incalcand cu buna stiinta legile si Constitutia tarii, aruncand Romania in saracie, haos si izolare atata timp cat, dupa bunul plac, a condus prin marionete si Guvernul Boc si alte institutii de putere publica din Romania.
Situatia la care ma refer acum, concret, vizeaza refuzul Presedintelui de a da mandat Prim-Ministrului pentru a reprezenta Romania la reuniunea Consiliului European din 26-27 iunie. Mai mult, traim un deja vu, deoarece situatiile de acest tip s-au tot repetat. Si mai grav este, insa, faptul ca nici de aceasta data Presedintele nu a solicitat Guvernului Romaniei elemente de mandat pentru participarea la aceasta reuniune, iar in situatiile anterioare, nici macar ulterior nu a informat Guvernul asupra pozitiilor adoptate in cadrul negocierilor.
Nu este prima orara cand constatam ca Basescu confunda Institutia Prezidentiala cu persoana fizica Basescu Traian si ma intreb pe cine reprezinta la Bruxelles si ce negociaza acolo. Eu stiu ca Executivul, atat legal, cat si moral, este cel care defineste liniile strategice in domeniile de crestere economica, competitivitate, energie si schimbari climatice, locuri de munca, securitate, etc., exact temele Agendei Consiliului European. Intre orgoliul personal si pozitia corecta in interesul statului roman, Presedintele alege si de aceasta data sa-si satisfaca ego-ul, pe principiul ca e problema lui ce o sa negocieze acolo pentru Romania, ca doar face fata mult mai bine. O fi el atotstiutorul?
In plus, ce credibilitate mai are un asemenea personaj dupa toate scandalurile in care a fost implicat, dupa ce toata Europa si nu numai stie de ispravile sale, de cum a fost demis de 7,4 milioane de romani, de cum intreaga sa familie e implicata in scanduri de coruptie de care nu poate sta departe?
Toate acestea si multe altele pe care le-a facut au adus grave prejudicii Romaniei.
Concluzia nu poate sa fie decat una singura: Demisia, domnule Presedinte!