Senatorul Alexandru-Petru Fratean a sustinut o declaratie politica intitulata "Culmea ipocriziei politice - partidele de drepta impotriva masurilor de dreapta!, pe care o puteti citi in continuare.
Decizia Guvernul Victor Ponta de a reduce cu 5 puncte procentuale CAS de la 1 octombrie este o masura importanta, dorita de mediul de afaceri, care vine in sprijinul angajatorului si angajaților, reducand din povara costului cu munca. Aceasta masura este una fezabila, care nu va aduce noi taxe si impozite si nici nu va creste deficitul, data fiind capacitatea Guvernului de bun gospodar al bugetului, la care se adauga stabilitatea economica mai mare ca oricand, apreciata si de institutiile internationale si pietele financiare private.
Desi este un Guvern de stanga, Executivul Ponta s-a luptat pentru introducerea acestei masuri de dreapta, asa cum era stabilit in programul de guvernare al USL. Este dovada ca atunci cand aplici politici publice in interesul cetațenilor nu conteaza neaparat doctrina, ci este mai important sa aplici masurile corecte: cand se aduna bani la buget si cand si angajatorului si angajatului le este mai bine, efectele sunt si de dreapta si de stanga.
Intr-o logica fireasca, reducerea CAS ar trebui sustinuta de toate partidele politice, dar mai ales de cele care se considera a fi de dreapta. Este jenant modul in care cei din PNL si PDL isi schimba poziția vis-a-vis de acesta decizie, mai ales dupa ce au criticat Guvernul in mod populist ca nu aplica aceasta masura mai repede. Acum, pentru simplul motiv ca Guvernul condus de Victor Ponta este cel care impune aceasta masura extrem de benefica pentru mediul de afaceri si pentru romanii in cautarea unui loc de munca, cei care se eticheteaza a fi 'de dreapta' incep sa o puna la indoiala. Nu este aceasta culmea ipocriziei?
Si as vrea sa mai subliniez un lucru. Spre deosebire de guvernele conduse de Traian Basescu care, sub paravanul FMI, au luat decizii de taieri de pensii si salarii sau de introducere a noi taxe si impozite ori de majorare a celor existente, Guvernul Ponta nu a facut acest lucru, continuind in termeni viabili intelegerile pe care Romania le are cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana, intelegeri care sunt si raman functionale. Romanii trebuie sa stie foarte clar ca atunci cand s-au taiat salariile si pensiile nu le-a taiat FMI, ci le-a taiat Guvernul Boc-Basescu, iar cand le-am dat inapoi le-am dat noi, cand scadem CAS il scadem noi si facem aceste lucruri pastrandu-ne obligatiile asumate privind tintele macroeconomice.
Astept cu cu nerabdare acea zi in care pentru PNL si PDL sa nu mai conteze exclusiv dorinta exacerbata de putere, ci sa conteze sa le fie bine romanilor, indiferent daca masurile sunt de stanga sau de dreapta.