Retragerea lui Crin Antonescu de la conducerea PNL si renuntarea la statutul de candidat pentru Presedintie au fost determinate de reprosurile pe care le-a primit in partid pentru greselile strategice pe care le-a facut, culminand cu rezultatul prost de la alegerile europarlamentare, considera presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.
Retragerea este gestul la care a fost fortat de atmosfera din partid, de faptul ca a primit reprosuri pentru greselile strategice pe care le-a facut, pentru rezultatul prost pe care l-a obtinut la alegerile pentru Parlamentul European, unde s-a angajat la niste scoruri care nu aveau nicio legatura cu realitatea. Pare mereu ca e rupt de realitate si, in final, toate sondajele de opinie - pe care poti sa le neglijezi o vreme - iti arata cum stai si, impreuna cu presiunea interna, l-au determinat sa demisioneze, a declarat Tariceanu, luni, la Palatul Parlamentului.
Potrivit presedintelui Senatului, Crin Antonescu nu ar mai putea reveni in postura de candidat la alegerile prezidentiale, parcursul politic al acestuia fiind incheiat.
A fost candidatul USL, dar a scazut in sondaje permanent. Nu vad care ar putea fi schimbarea de perceptie in randul cetatenilor. Perceptia care s-a format si intarit este aceea a unui om instabil, care tradeaza. A tradat intai USL, a iesit din Guvern, fuge de responsabilitate, acum a luat decizia de a-si trada partenerii cu care PNL a fost doua decenii si jumatate alaturi, adica sa treaca de la ALDE la PPE‘, a adaugat Tariceanu, potrivit Agerpres.
El recomanda PNL sa nu faca o alegere pripita in perioada urmatoare, in contextul in care se discuta despre nominalizarea prim-vicepresedintelui liberal demisionar, Klaus Iohannis, pentru Cotroceni.
‘In PNL, in momente de acest gen, ar fi util sa existe o analiza si pe baza ei o incercare de gandire serioasa, profunda si nicidecum decizii pripite. Nu stiu daca in momentul de fata PNL nu se pregateste sa faca o alegere pripita. In ceea ce il priveste pe Klaus Iohannis, salut prezenta lui in partid, dar pana la a deveni candidatul PNL la alegerile prezidentiale e un pas pe care partidul va trebui sa-l decida, daca considera ca are calitatile necesare. Dar nu numai ce considera partidul e important, ci ceea ce considera si publicul‘, a completat Tariceanu.
Sursa: Jurnalul National