Senatorul Nicolae Moga a transmis Comunicat de presa pe care il puteti citi in continuare.
Intrevederea Chestorului Senatului, domnul senator Nicolae Moga cu E.S. domnul Teofil Bauer, Ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, 26 mai a.c.
Chestorul Senatului, domnul Nicolae Moga, a avut, luni, 26 mai a.c., o intrevedere cu E.S. domnul Teofil Bauer, Ambasadorul Ucrainei la Bucuresti.
De asemenea, la intrevedere a mai participat si domnul senator Petru Filip, presedintele Comisiei pentru politica externa a Senatului.
Pe parcursul discutiilor au fost abordate subiecte ce tin de situatia interna din Ucraina, rezultatele recentelor alegeri prezidentiale din statul vecin si perspectivele europene ale Ucrainei.
In cadrul intrevederii domnul senator Nicolae Moga a felicitat partea ucraineana pentru alegerea presedintelui Ucrainei si si-a exprimat angajamentul ferm pentru o abordare constructiva a relatiilor bilaterale ale celor doua state, legate de o istorie comuna, de vecinatatea geografica, si importantele comunitati nationale romane si ucrainene.
Chestorul Senatului a mentionat faptul ca Romania sustine suveranitatea si integritatea teritoriala a statului ucrainean si condamna asa zisele referendumuri organizate in Crimeea, regiunea Donetk si Lugansk, contrare Constitutiei Ucrainei.
Presedintele Comisiei pentru politica externa a Senatului, domnul senator Petru Filip a evidentiat declaratia comuna a celor doua Comisii pentru politica externa din cadrul Parlamentului Romaniei privind sustinerea Ucrainei si poporului ucrainean pe calea europeana si a asigurat partea ucraineana de faptul ca Romania doreste sa contribuie, prin experienta dobandita, la continuarea de catre Ucraina a reformelor politice la care s-a angajat.
La finalul discutiilor domnul senator Nicolae Moga a reafirmat sustinerea parcursului european al Ucrainei si a mentionat in acest context necesitatea dezvoltarii relatiilor parlamentare bilaterale.