Senatoarea Gabriela Firea: Motiunea "Amnezia" nu pacaleste Romania!
La exact o luna de cand liderul liberal Crin Antonescu declara cu emfaza ca "vacanta parlamentara pe timpul campaniei electorale nu are niciun fel de justificare", motiunea de cenzura initiata de PNL a fost citita in fata unei sali aproape goale, din care lipseau foarte multi parlamentari liberali, aflati in plina campanie electorala.
Fostul ministru in guvernul Ponta Eugen Nicolaescu a citit, asadar, in fata unei sali goale, un text gol de continut si total defazat fata de evolutiile politice, economice si sociale din Romania. Sa spui intr-un text oficial ca primul-ministru "a evitat orice intalnire cu trimisi americani de rang inalt la Bucuresti", la doar o zi dupa ce vicepresedintele Statelor Unite al Americii a fost primit la Palatul Victoria de catre premierul Victor Ponta arata limpede seriozitatea indoielnica a respectivului demers politic.
Amenzia este, de altfel, leitmotivul acestei motiuni de cenzura. Spun liberalii ca "Parlamentul Romaniei nu a acordat votul sau de incredere pentru un premier care sa atace frecvent institutiile statului cu rol de combatere a coruptiei", uitand cu desavarsire ca pe data de 31 martie 2013 dl Antonescu spunea despre numirea Laurei Codruta Kovesi la conducerea DNA ca "asa ceva nu ne poate lasa indiferenti pe niciunii care ani de zile si mai cu seama anul trecut am avut lucruri de spus la adresa modului in care doamna Kovesi, dl. Morar au transformat institutiile pe care le-au condus in institutii actionate politic si piloni ai regimului Basescu".
Retinem asadar ca intr-un an de zile pilonii regimului Basescu s-au metamorfozat in institutii ale statului cu rol de combatere a coruptiei, iar Crin Antonescu si colegii sai au renuntat la principalul obiectiv pentru care am cerut in 2012 votul cetatenilor, anume acela de a "a demantela, inlatura, a pune capat regimului Basescu", potrivit aceleiasi declaratii invocate mai devreme. Altfel e greu de imaginat ca parlamentarii de la PDL si PMP ar mai fi semnat o motiune in care primul ministru este acuzat ca a uitat "de promisiunile facute tuturor romanilor in 2012".
Stim, consecventa nu a fost niciodata punctul forte al lui Crin Antonescu, dar chiar si in aceste conditii nu poti acuza PSD ca "a uitat cu totul de oamenii simpli din aceasta tara" cand salariul mediu net acordat in luna martie a acestui an a crescut, potrivit Institutului National de Statistica, cu 5,5% fata de luna similara a anului trecut. Si asta ca sa oferim un singur argument, concret si usor de verificat.
Aceasta motiune de cenzura are un caracter formal si este de conjunctura. Respingerea acestei motiuni de cenzura va fi raspunsul Parlamentului la guvernarea domnului Victor Ponta, pentru care bunastarea romanilor este laitmotiv de guvernare. Respingerea acestei motiuni de cenzura se impune pentru a da o sansa economiei si cetatenilor la bunastare, iar Romaniei - oportunitatea de a-si continua traseul european fara sincope, respectand valorile democratice, principiile transparentei, ale bunei guvernari si ale statului de drept. Chiar daca o "minoritate trista", potrivit unei autocaracterizari facute de dl Antonescu, se straduieste din rasputeri sa dovedeasca, fara argumente, contrariul!
Sursa: Blogul Gabrielei Firea