Senatorul Marcel BUJOR a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata "Actuala opozitie ofera o alternativa la instabilitate", pe care o puteti citi in continuare.

Am asistat in ultima perioada la schimbari majore pe scena politica autohtona. Formatiunea liberala a ales sa treaca in opozitie, parasind pozitiile cheie din cadrul Guvernului si destramand, practic, o mare alianta politica pe scena Romaniei post-comuniste, Uniunea Social Liberala. Retragerea PNL de la guvernare s-a facut intr-o maniera iresponsabil de vesela, relaxata, trecand peste increderea acordata de alegatori proiectelor si obiectivelor USL, prin votul din decembrie 2012. Victor Ponta, in calitate de prim-ministru si co-presedinte al USL, a incercat pana in ultima clipa sa salveze alianta, facand apel la responsabilitate, stabilitate si deschidere catre dialog contructiv. In zadar, insa, divortul politic neputand fi evitat.
Scena politica din Romania a oferit un spectacol de instabilitate guvernamentala cetatenilor, formatiunea liberala optand pentru un viitor in opozitie, atacand fostii aliati si refuzand sa valideze membrii noului Executiv, in raport cu o guvernare pe care mai ieri a girat-o. Presedintele a continuat disputa dintre cele doua palate, amanand semnarea decretelor de numire in functie a noilor ministri. Celelalte doua partide din opozitie, PMP si PDL, au contestat la Curtea Constitutionala Hotararea Parlamentului de investire a noului Guvern, insa judecatorii au respins sesizarea, motivand faptul ca remanierea guvernamentala a respectat rigorile constitutionale.
Noua echipa guvernamentala propusa de Victor Ponta reprezinta o imbinare reusita de ministri cu experienta si tehnocrati tineri, dornici sa isi demonstreze calitatile si aptitudinile in slujba statului, raspunzand adecvat necesitatii unei guvernari performante. Actuala opozitie s-a aliat impotriva premierului, guvernului si stabilitatii politice, amenintand utilizarea instrumentului unei motiuni de cenzura, din moment ce prevederile constitutionale ii garanteaza acest drept. Formula PSD-UNPR-PC va ramane atasata angajamentelor asumate de catre Uniunea Social Liberala, va actiona pentru asigurarea stabilitatii si continuarea bunei guvernari, ducandu-si pana la capat obiectivele si proiectele, in conformitate cu asteptarile romanilor in vederea imbunatatirii nivelului de trai.
Este adevarat ca sistemul politic romanesc are nevoie de o opozitie activa, cu care Guvernul sa poata dialoga in momentul adoptarii unor decizii majore pentru societate, insa Romania nu poate continua pe calea conflictului si a dezbinarii, stabilitatea fiind garantia unei guvernari bune, care sa raspunda adecvat asteptarilor cetatenilor.
Trebuie sa fim constienti ca Romania nu se afla in stadiul de a indura o instabilitate politica, are nevoie de echilibru, in contextul evenimentelor din Ucraina, dar si al evolutiilor investitiilor straine.
In incheierea declaratiei mele politice, as dori sa atrag atentia asupra faptului ca cetatenii Romaniei isi doresc activitate guvernamentala eficienta si responsabila care sa asigure Romaniei rezultate economice pozitive, nu crize politice si instabilitate.