SENATOAREA DOINA ELENA FEDEROVICI a sustinut o declaratie politica, intitulata "Guvernul USL - impreuna am adus crestere economica si am reparat nedreptati", pe care o puteti citi in continuare.
Guvernul USL si-a asumat obiective importante in fata romanilor si s-a tinut de cuvant, oferind dezvoltare economica, dreptate sociala si pregatind proiecte ambitioase pentru viitor.
Avem una dintre cele mai mari cresteri economice din UE: 3,5%, mult peste estimarea initiala de 1,6%.Efectul concret al acestei cresteri s-a regasit si in viata romanilor, acolo unde a crescut numarul de locuri de munca cu circa 100.000.
Totodata, productia industriala a crescut cu 7% in 2013, fata de 2012, a doua cea mai mare crestere din UE. Guvernul a acordat ajutoare de stat in valoare de 215,4 mil euro in 2013, pentru stimularea industriei.
Un alt aspect extrem de important este inflatia - cea mai mica de dupa Revolutie. In 2009 inflatia a fost de 4,74%, in 2010, 7,96%, scazand apoi treptat pana la nivelul de 1,55% in 2013. In ianuarie 2014, inflatia a fost de 1,06%.
Gradul de absorbtie a fondurilor europene a crescut de aproape 4 ori, acesta ajungand in prezent la 34%, inclusiv prin deblocarea tuturor programelor oprite din cauza coruptiei PDL.
A fost reparata o serie intreaga de nedreptati sociale. Pensiile au crescut, prima data dupa multi ani, si s-au dat bugetarilor banii inapoi, iar pensiile au fost indexate peste rata inflatiei din ianuarie 2014.
Guvernul USL sustine sanatatea si educatia. Bugetul educatiei din Romania a avut in 2013, comparativ cu anul 2012, cea mai mare rata de crestere din cadrul Uniunii Europene. Au fost redeschise o mare parte din spitalele inchise, sistemul SMURD se extinde la nivel national, s-a reluat productia de vaccin intern, s-au deblocat posturile din sistem si, incepand cu 2014, se dubleaza veniturile medicilor rezidenti.
A fost redus cu succes TVA-ul la paine si am sprijinit agricultura si fermierii, cu plati importante, inclusiv subventiile blocate de PDL.
Impreuna am sustinut reforme importante. Am transat problema restituirii proprietatilor si luptam impotriva mafiilor retrocedarilor. Am reformat institutiile fiscale, pentru combaterea evaziunii si cresterea incasarilor.
Am avut si avem grija de cei in nevoie, cei afectati de criza, majorand cuantumul ajutoarelor pentru incalzire pentru familiile vulnerabile, iar salariul minim pe economie a crescut cu 15%.
Impreuna, in cadrul USL, am obtinut toate aceste realizari pentru romani. Vrem sa continuam impreuna! Speram ca si PNL doreste sa continue pe acest drum, avand in vedere ca USL si-a indeplinit multe din obiectivele asumate fata de electorat.