Senatoarea Doina Silistru a sustinut o DECLARATIE POLITICA intitulata "Povesti de dragoste", pe care o puteti citi in continuare.

A fost si Ziua Indragostitilor, acest Valentine‘s Day de import pe care il celebram parca mai cu fast decat clasicul Dragobete romanesc... Fuse si se duse! A ramas in urma doar o dara de parfum de flori si aroma de ciocolata si ecoul cuvintelor dragastoase pe care indragostitii si le-au spus. Atatea sentimente pure si frumoase, atata dragoste intre oamenii din tara asta, incat frumosul si purul sentiment nu putea sa nu-si faca loc si in inimile oamenilor politici!
Da, despre dragoste tin sa vorbesc astazi, fiindca nimic nu este mai important pe lumea asta decat dragostea impartasita, nimic nu iti da o forta mai mare decat stiinta faptului ca iubesti si esti iubit. Las fiorii adolescentini in seama altora; pe mine ma preocupa marea dragoste dintre noi, oamenii politici. Pentru ca, stimati colegi, o fi contextul politic destul de "deranjat’’ si plin de indispozitii, dar asta nu inseamna ca nu putem glumi cu lucruri atat de serioase, nu?
Iata, spre exemplu, de cateva zile, analistii politici nu mai contenesc sa intoarca pe toate fetele povestea de dragoste din interiorul USL. Ca PSD si PNL, acesti indragostiti din interes, sunt in pragul divortului. Pe 14 februarie, de Ziua Indragostitilor, nicio atingere dragastoasa, nicio soapta de amor, nicio floare, nicio cutie cu bomboane... nimic! Ziua Indragostitilor a fost "condimentata" de aceleasi declaratii ostile cu care ne-am obisnuit in ultima vreme.
Stimati colegi, voi n-ati auzit expresia "dragoste cu nabadai"? Cumva ne facem ca nu stim cum e in casniciile aranjate? Mai discuti, mai negociezi, mai cedezi, daca e cazul... In niciun caz nu te grabesti la notar. Si-apoi, sa nu uitam ca o fi ea, dragostea, mare, dar trece prin stomac! In fine, multi ne vad deja divortati. Unii aplauda, altii sunt tristi... ca omul spectator la drama altuia. Totusi, n-am auzit niciun analist sa-si puna intrebari de genul: "ce se va intampla cu apartamentul?’’, "cine va avea grija de copii?’’, "cine va plati facturile?’’. Astea-s adevaratele probleme ale unei casnicii, nu modul in care cei doi isi spun - sau nu - "te iubesc’’.
In sfarsit, pana la divortul partenerilor din USL, poate n-ar fi rau ca analistii sa se concentreze si pe noile cupluri care se formeaza in atat de mondena lume politica de la noi. Spre exemplu, atentie marita la petitorii PMP-ului, care curteaza si trimit non-stop bezele si SMS-uri fierbinti membrilor PDL. Mie-mi miroase a mariaj si, data fiind varsta partenerilor, mai ca-mi vine sa sesizez Protectia Copilului!