Radu Tudor: STS, anchetat de Comisia de aparare din Senat

Presedintele Comisiei de aparare din Senat, Corneliu Dobritoiu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX ca va propune audierea in acest for a reprezentantilor institutiilor cu responsabilitati in interventia dupa accidentul din Apuseni si analizarea modului in care si-au indeplinit atributiile.
Dobritoiu a declarat ca pentru luni este programata o sedinta a Comisiei de aparare din Senat, cu o ordine de zi prestabilita, insa va introduce in dezbaterea comisiei subiectul accidentului aviatic din Apuseni, pentru a se decide asupra eventualei audieri a reprezentantilor Ministerului de Interne, Ministerului Tranporturilor, a Ministerului Apararii si a STS.
"In afara agendei, vom discuta si asupra modului in care au intervenit institutiile statului (dupa accidentul aviatic din Apuseni - n.r.), constienti fiind ca in paralel se desfasoara atat verificari sau anchete ale Corpului de control al premierului si ale Corpului de control al ministrului Transporturilor. De asemenea, vom analiza modul in care Serviciul de Telecomunicatii Speciale si-a indeplinit in litera obligatiile, aceasta chestiune fiind discutata si in sedinta CSAT care urmeaza sa fie convocata luni, din cate am inteles. Noi vom dezbate acest subiect pentru a indentifica impreuna care sunt cele mai bune atitudini, reactii din partea Comisiei, avand in vedere ca responsabilitatile noastre sunt limitate", a afirmat Dobritoiu.
El a fost intrebat daca se va discuta si despre audierea reprezentantilor Ministerului Apararii, pentru a vedea daca aceasta institutie se putea implica mai mult in interventia dupa accidentul aviatic.
"Categoric este posibila audierea nu numai a celor de la Ministerul Apararii, ci si a celor de la Ministerul de Interne, insa eu consider ca vom avea o imagine mai clara la nivelul comisiei nu numai in urma anchetelor, dar in urma studierii rapoartelor de analiza si evaluarilor care se fac", a mai spus senatorul PNL.