AmosNews: Gabriela Firea demisioneaza din PSD

Senatoarea PSD Gabriela Firea a anuntat, vineri, ca a demisionat din PSD, dupa decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL in Ilfov.
Firea critica faptul ca niciun lider al social-democratilor nu a luat pozitie fata de gestul liberalilor.
Firea a demisonat din toate functiile pe care le detinea in aceasta formatiune politica.
Redam, integral, comunicatul de presa al Gabrielei Vranceanu Firea:
"Am luat aceasta hotarare dupa 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea in plan local cu PDL, reactionand la conflictul din USL Ilfov prin promovarea presedintelui PNL Ilfov in functia de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp in care niciun lider al PSD nu a luat pozitie fata de aceast demers flagrant de rupere a USL.
In ciuda indemnurilor repetate pe care le-am primit, prin diverse canale, de a accepta aceasta situatie, pentru ca asa e in politica, nu pot sa asist pasiva la incalcarea flagranta a principiilor care au stat la baza formarii USL si pentru care am fost votati de oameni in 2012. Nu exista nicio justificare credibila pentru a accepta ca la nivelul judetului Ilfov Uniunea Social Liberala sa fie extinsa de la 4 la 6 partide, respectiv cardasia PNL-PDL-PPDD la care se adauga, de forma, PSD, UNPR si PC. Dupa cum nu este admisibil ca primariile "neprietene" sa fie lasate fara fonduri, iar PDL sa detina un post de vicepresedinte al Consiliului Judetean in detrimentul PSD.
Constat cu amaraciune ca a fi consecventa unor idei si principii, cum ar fi unitatea USL, care nu se poate baza decat pe respect reciproc si pe respectarea cu strictete a documentelor acestei aliante, m-a transformat in tinta atacurilor si ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale. Am promis, cu totii, in campania electorala ca vom face dreptate pana la capat, dar se pare ca nu avem toti aceeasi reprezentare a ideii de dreptate.
Daca sunt lideri ai USL care au o agenda politica diferita de cea asumata oficial, este problema lor, eu insa nu pot fi partasa la niciun fel de scenarii oculte, cu sau fara stirea mea. Am pornit pe acest drum cu convingerea ca voi putea sa fac un alt fel de politica, si u renunt la acest obiectiv. Voi activa in continuare ca senator independent, si ma voi implica cu toata puterea in rezolvarea problemelor cetatenilor din colegiul pe care il reprezint si pentru ideile generoase cuprinse in programul politic prin care USL a castigat alegerile in 2012."
Gabriela Firea a fost in anul 1999, purtator de cuvant al guvernului condus pe atunci de Mugur Isarescu si Secretar de Stat, sef al Departamentului de Comnunicare, fiind singurul moment in care a lucrat in mediul politic.
De atunci si pana in 2011, Gabriela Firea a moderat emisiuni pe teme politice la Antena 1 si Antena 3, a fost redactor sef al publicatiilor Saptamana Financiara si Financiarul, pe care le-a falimentat, pentru ca la sfarsitul lui 2011, sa incerce, pentru cateva luni, postura de prezentator de emisiune de divertisment la Antena 1, la care s-a renuntat datorita lipsei de audienta.
Gabriela Vranceanu Firea a fost casatorita timp de 17 ani cu Rasvan Firea, cu care are un fiu de 18 ani, Tudor-Stefan (nascut in 1995). Rasvan a murit in ianuarie 2010 in urma unui atac cerebral. Cel care i-a alinat durearea a fost primarul din Voluntari, Florentin Pandele (n.1961), cu care aceasta s-a casatorit in luna august a aceluiasi an. Florentin Pandele mai are dintr-o casatorie anterioara, doi baieti, de 27, respectiv 25 de ani. In 2012, Gabriela Vranceanu Firea (n. 1972), a nascut un baiat - Petru David Pandele.
Dandu-si seama ca "in presa, lucrurile s-au finalizat", Gabriela Vanceanu Firea Pandele a decis sa intre in politica. Asadar, dupa ce a "forat in interior" si-a dat seama ca se regaseste intr-un partid de stanga si, astfel, a intrat in PSD.
Firea Pandele, aleasa presedinte PSD Ilfov. Sotul sau, Florentin Pandele, a devenit vicepresedinte
In februarie 2013, conferinta judeteana a PSD Ilfov a ales-o, cu unanimitate de voturi, pe Gabriela Firea in functia de presedinte al organizatiei, din echipa de conducere aleasa facand parte, ca vicepresedinte, si sotul acesteia, Florentin Pandele.
Gabriela Vranceanu Firea Pandele, acuzata ca a intrat in politica pentru bani.
Intrarea in politica a Gabrielei Vranceanu Firea Pandele a starnit reactii pozitive, dar si dure in randul romanilor, unii acuzand-o ca intrarea sa in politica, avand la baza motivatia pecuniara, a fost extrem de bine pregatita se sotul sau.
" Nu banii sunt cei care mi-au calauzit viata si cariera. Nici cand nu ii aveam, nici dupa ce i-am avut. Ei nu sunt un scop in sine, ci un mijloc, prin care ne putem face viata mai usoara si/sau mai frumoasa, functie de imaginatia fiecaruia. Nu am intrat, asadar, in politica pentru bani. De altfel, salariul de parlamentar nici macar nu este printre cele mai ravnite, iar trafic de influenta as fi putut sa fac poate chiar mai eficient din pozitia de jurnalist, daca acesta ar fi fost scopul meu. Am intrat in politica pentru ca simt ca pot face ceva pentru cei din jurul meu. As fi putut, desigur, sa fiu putin egoista si sa-mi pastrez energia doar pentru cei din imediata mea apropiere: Tzari, Tudor, Florin, mama, restul familiei. Dar nu este acesta felul meu de-a fi, iar cei care m-au cunoscut personal pot depune marturie ca nu spun vorbe mari", s-a aparat aceasta.