Sociologul Barbu Mateescu a comentat pe blogul sau, sociollogica.blogspot.ro, ultimele sondaje CSOP si CSCI, arata ca se da mult prea multa atentie evolutiei in sondaje a USL.
"E greu de crezut ca USL va mai fi vreodata o optiune pe buletinele de vot. Urmatoarele parlamentare sunt peste 1.000 de zile (Parlamentul nu poate fi dizolvat conform Constitutiei actuale decat in circumstante cvasi-imposibil de indeplinit). Deja scorul USL nu mai are legatura cu scorurile PSD, PNL, PC si UNPR adunate. N-a avut niciodata legatura cu scorul candidatului unic al USL la Presedintie - asta daca va mai exista asa ceva", explica Mateescu.
El considera ca se acorda prea multa atentie increderii de care beneficiaza seful statului. "Basescu nu va mai candida niciodata la alegerile prezidentiale. Increderea de care beneficiaza se transfera in mod ineficient (ca sa vorbim inginereste) catre Partidul Miscarea Populara (PMP. Optiunea pro-Antonescu/anti- Ponta pe care si-a exprimato public n-a schimbat nimic in sondaje", scrie sociologul. Potrivit lui Mateescu, Basescu poate incerca sa direc tioneze voturi spre un candidat propriu la prezidentiale, dar "chiar si asa candidatul ar avea rolul determinant".
El incheie precizand ca scrutinul din 2014 este diferit de prezidentialele din 2009, precum si de localele, referendumul si parlamentarele din 2012.

Sursa : Evenimentul Zilei