Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat joi ca daca se va pune problema candidaturii sale la presedintie "peste luni de zile" va hotari la momentul respectiv ce decizie va lua.
"N-am spus niciodata ca ma gandesc, ca particip sau ca nu particip la alegerile prezidentiale. Am spus intotdeauna ca am de dus ceea ce am de dus in spate. Daca se va pune aceasta problema peste luni de zile, voi vedea. Daca nu, nu!", a afirmat joi Oprescu la Adevarul live.
Aseara, Primarul general al Capitalei, Oprescu a fost intrebat din nou, la RTV, daca exclude o posibila candidatura la presedintie: "Nu exclud absolut nimic. In viata, nu exclud nimic", a raspuns Sorin Oprescu.
In acelasi context, intrebat daca a fost cautat de partide mari, Oprescu a raspuns: "Daca suna cineva la usa, deschid usa. Sa fiu eu sanatos de cate ori au sunat. Eu am relatii bune cu toata lumea".
Oprescu a mai spus ca se bucura de un procent important de incredere in randul romanilor si ca se simte mandru de acest lucru. "Ma unge pe suflet", a afirmat primarul Capitalei. Intrebat cum comenteaza un ultim top al increderii in politicieni, unde Primarul General al Capitalei se situeaza pe locul al treilea cu 20%, dupa guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu (27%) si premierul Victor Ponta (25%), si unde vrea sa urce, Sorin Oprescu a raspuns: "In primul rand, vreau sa va spun, fara niciun fel de fariseism, ca ma bucura acest lucru de cate ori vad ca oamenii au incredere in mine. A doua preocupare a mea este sa ma duc exact pe zona care am promis c-o fac. Si ma duc pe aceasta zona. Ce-o s-aduca viata, ce-o sa aduca clipa, ca aduce clipa ce n-aduce anul, habar n-am, nu stiu, nu ma framant, dorm linistit, daca suna cineva la usa, deschid usa".
Intrebat ce va face daca suna un partid mare la usa, Primarul General a explicat: "Da’ ce, e prima data cand ar suna. Sa fiu eu sanatos de cate ori au sunat. Eu am relatii bune cu toata lumea, in sensul bun. Cu unii m-am inteles. Altii m-au pacalit, altii au patinat", a mai spus Oprescu.
Referitor la o eventuala candidatura la functia de presedinte, Oprescu a spus: "Nu exclud nimic in viata. In viata, nu exclud absolut nimic, nici pe mine. Cand vorbesc de cetatenii Romaniei incep cu mine, uitandu-ma in oglinda si nefiindu-mi rusine de mine". In eventualitatea unei candidaturi, Oprescu a precizat ca o va face tot din postura de indepedent, doar cu sustinere de la un partid sau altul.
"Eu sunt bucuros si ma unge pe suflet ca sunt acolo sus la incredere. Asta inseamna ca nu am gresit prea mult sau ca nu i-am mintit pe oameni", a mai spus primarul Oprescu.
(Surse : Mediafax, DCNews, Adevarul, Jurnalul National)