Senatorul Alexandru - Petru Fratean a sustinut o declaratie politica cu titlul: "1 an de mandat, 1 an de reusite", pe care o puteti citi in continuare.

Sfarsitul anului reprezinta pentru fiecare dintre noi un moment de bilant, in care ne contabilizam reusitele si ne facem planuri pentru viitor.
Cred ca, de un an incoace, de cand USL a primit un vot covarsitor de incredere, drumul Romaniei si al romanilor s-a schimbat in directia a ceea ce am propus alaturi de colegii mei: sa construim Romania puternica! E greu sa sintetizezi in cateva fraze rezultatele unui an intreg, insa e nevoie sa punctez cateva dintre lucrurile pe care am reusit sa le realizam impreuna - Guvernul Victor Ponta si Parlamentul Romaniei cu majoritate USL: am reparat nedreptatile guvernarii PDL, fie ca vorbim de reintregirea salariilor si pensiilor, deblocarea posturilor din invatamant si sanatate sau acordarea subventiilor blocate in agricultura, am redus TVA-ul la paine, am sprijinit fermierii si productia agricola, am crescut rata de absorbtie a fondurilor europene, am sprijinit sectorul privat si investitiile dovada fiind cresterea numarului de salariati, am investit in modernizarea infrastructurii educationale si sanitare si crestem salariile profesorilor si medicilor, am reinfiintat spitale, investim in reteaua de autostrazi, suntem recunoscuti drept un partener serios in Europa si in lume. Mai avem inca multe de facut, insa suntem pe drumul cel bun.
Pentru mine, personal, este un an de cand cu onoare si mandrie reprezint in Senatul Romaniei pe toti cetatenii localitatilor din Colegiul nr.4 judetul Mures, oameni minunati, cu istorie si traditii, carora tin sa le multumesc pentru increderea si sprijinul acordat. Sunt alaturi de acesti oameni, iar prin instrumentele pe care le am la dispozitie ca senator - initiative legislative, amendamente, declaratii politice, interpelari si intrebari adresate ministrilor, sprijin toate proiectele acestor comunitati, asa cum am atras atentia asupra proiectului de alimentare cu apa si canalizare de pe campie, promovez specificul local traditional, atat ca specializare in agricultura, cum este marul de la Batos sau produsele lactate de pe valea Muresului si Valea Gurghiului, cat si pentru pastrarea traditiilor si obiceiurilor. Duc mai departe modul de viata si mesajul acestor romani adevarati, care isi apara si isi iubesc tara, respecta cu sfintenie valorile si simbolurile poporului roman pe care le impartasesc intru totul.
Inchei acest an cu bucurii, cu speranta ca vom putea duce la bun sfarsit ceea ce am inceput, cu multumiri pentru toti cei care am avut incredere in mine si in noi!