Moshemordechai.ro: Chinezu’, mosieru si pipita

Meritata clipa de glorie a lui Ponta

Sa le luam in ordine. Mai intai avem vizita in Romania a premierului chinez. Care - ne place sau ba - e o mare isprava, in conditiile in care de vreme buna singurele vizite importante au fost cele ale politistilor olandezi veniti sa recupereze tablourile ciordite de un grup de rumanasi iubitori de arta.
Daca politiceste tot tragem la jumarile occidentului, cu care avem valori si aspiratii democratice comune bla-bla-bla, atunci cand ne razimam de cele iconomicesti, socotelile sunt ceva mai incurcate si putem experimenta si mancatul micului cu betisoare. E posibil sa descoperim ca niste bune relatii cu Rusia si China s-ar putea arata mai profitabile, pe termen mediu si lung, decat romantele cantate sub fereastra gonflabilei doamne Jeana Europa. Nici nemtii, nici frantujii, italieni, americanii sau altii nu au ragait cand au trebuit sa stea cu basca in mana peste drum de Tien An Men, la cerut unt pe chifla de la fratii intru capitalism din partidul comunist chinez. Asa ca Ponta isi poate fuma meritata clipa de glorie, pentru ca vizita asta a premierului chinez e un succes, fie si numai in premiza.
Acum n-ar trebui nici sa spargem damigenele de bucurie, pentru ca n-a venit Mos Craciun tra-la-la de prin naaaameeeti, sa aduca daruri multe si asa mai departe. Ca sa fie mai clar, citim cu atentie ce scrie pe eticheta care insoteste produsul numit "vizita premier chinez" si lasam tuicareala pentru alta data, pentru ca asta a venit aici nu ca sa ne dea cadouri/pomeni/ajutoare/prima de porc, ci ca sa vada din ce poate sa mai scoata tarisoara lui un franculet. Daca din afacerile astea ne alegem si noi cu ceva, e ok, nu-l deranjeaza. Spun asta pentru ca am auzit pe la niste domni gemete orgasmice de parca tocmai ne anuntase chinezul ca nu le mai trebuie niciun ban, ei trec la principiile de baza ale budismului si ne dau noua tot cacalaul lor de bani, sa facem ce ne taie capul.
Pe de alta parte e la fel de enervanta si mormaiala unora care se arata ingrijorati tare ca s-ar putea sa faca alde coana Jeana Europa matreata la spatiul Schengen daca ne pupam pe orezul dintre dintii si jucam dolaretul cu urmasii lui Bruce Lee. Ca adica de ce sa luam bani de la chinezi in loc sa ne lasam principial jumuliti de coana Jeana?
Asa ca ne linistim, ne amintim ca mosul ala vine in decembrie, iar in noiembrie vine doar chinezul. Si mai bagam la cap ca, de regula, chinezii vin cu avionul si pleaca in valize.

Aberatiile lu’ conu’ Traian, mosier de Nana

La punctul doi constatam ca alde conu’ Traian (cand vorbim despre mosieri asta e formula corecta) s-a agitat duminica seara sa vorbeasca despre buget, finante si economie. Chestii la care nu se pricepe neam. Cum nu se pricepe nici Ponta. Pentru asta exista ministru de finante. Iar ministru de finante e Chitoiu. Of! In fine, putem admite in mod rezonabil ca undeva, prin burta ministerului de finante, exista si niste meseriasi care ar trebui sa se mai priceapa. Dar Basescu e vax. Asta nu-l impiedica sa se priceapa la toate ( boala care a inceput sa-l macine de tanar si pe premier), asa ca s-a varat duminica seara in televizor si a repetat de multe ori ca in conferinta aia de presa o sa fie "foarte tehnic", dar a repetat de multe, adica de multe ori, in asa fel incat de la un moment incolo tanti Stela de la gogoseria din gara Faurei sa fie convinsa ca el chiar are habar despre ce vorbeste.
Pe urma ne-a anuntat ca el, Basescu :
1. sprijina marirea alocatiilor (pe care el le-a taiat) pentru mame si bebelusi (' tara de mame si bebelusi ') ;
2. sprijina marirea pensiilor ( pe care el le-a ciuntit) ;
3. sprijina indexarea salariilor (pe care el le-a belit) ;
4. sprijina executarea hotararilor judecatoresti (pe care el le-a nesocotit) prin care el i-a jupuit pe multi salariati ai statului ;
5. ba mai mult crede ca majorarea TVA (operata de Boc la comanda lui) a fost o greseala.
In rest eternele aberatii si precizarea repetata obsesiv ca el e "foarte tehnic", deci priceput. Ca doar se stie ca e priceput de pe vremea cand ne anunta joia ca nu intram in criza, vinerea ca suntem in criza, sambata ca am iesit din criza, duminica ne anunta ca suntem intr-o criza grea, lunea ca am iesit iar si tot asa.
Omul a fost demagog si penibil ca intotdeauna, a incercat sa mute jocul de pe terenurile cumparate cu bani de la CEC pe tarlaua legii bugetului si poate ca figura nu i-ar fi iesit daca amicul Turambar si-ar fi amintit ca pe purtator de cuvant al Guvernului, nu furnizor de divertisment televizat.

De 9 ani, pipitele au devenit capitol de cost bugetar

Subiectul trei vine de la domnul Blaga, care se arata scandalizat, pe buna dreptate, de neincetata priponire la adapatoarea cu bani publici a pipitelor din dotarea actualei puteri. Atletica indignare a domnului Blaga e indreptatita si n-ai cum sa nu fii de acord cu ea, desi urmeaza sa faci un cucui in frunte din cauza conjunctiei "dar".
Pentru ca oricat as fi de acord cu domnul Blaga, scarba asta de memorie are mitocanescul obicei de a se baga in seama si atunci imi amintesc ca naravul asta, de a transfera intretinerea Mitei Baston si Didinei Mazu, din grija bibicilor, in carca statului, e o datina recenta, sosita pe meleagurile noastre dimpreuna cu venirea din mat, peste noi, a basescului. Sa ne intelegem: si inainte aveam numiri smecheresti, dar atat pe vremea PSD, cat si in cea a CDR era vorba de baieti descurcareti, cu trecere la partid. Dupa venirea basescului, fofoloanca a devenit capitol de cost bugetar in toata regula.
Poate ar trebui sa-i se aminteasca domnului Blaga ca numirile prastiilor astea june sunt glume de santier pe langa ce a insemnat Elena Udrea. Ca nepotismul de acum e banc cu ospatari pe langa panarama alegerii Ebai in PE. Sau putem vorbi despre Roberta Anastase. Si daca e nevoie pot recita toata lista, care e lunga si epilata inghinal.
Cu dreptate ar mai trebui spus ca domnul Blaga este, totusi, cel care s-a mai rastit si in interiorul PDL, la vremea respectiva, impotriva fenomenului despre care vorbim. Cat despre baietii astia din USL...sa le fie de bine, dar sa nu uite ca cine fute, ala plateste. Ca le dau sofer, masina, garzi de corp si haleala de la protocol, basca parandaraturi si sifoane, acum n-o sa le platesc si gigeacul!