Digi24 : Chiul in masa la Senat. Sedinta de miercuri a fost suspendata din lipsa de cvorum

Senatorii nu au putut tine miercuri sedinta de plen din cauza absentilor. Putinii alesi care au venit la serviciu au plecat acasa pentru ca sedinta a fost suspendata
Senatorii au revenit la vechea meteahna - chiulul. La ora 10.00, in sala de plen era doar un singur parlamentar care vorbea la telefon.
Senatorii decisesera anterior sa lucreze in plen si in ziua de miercuri, avand in vedere numarul mare de proiecte de acte normative care trebuie sa fie dezbatute si votate.
Pe ordinea de zi erau 46 de proiecte. Printre cele mai importante erau cel prin care se interzice exploatarea gazelor de sist, cel privind instituirea zilei primarului sau cel care prevedea obligatia la nivel de primarie, de a se planta cate un pom dupa fiecare nastere inregistrata.
Pentru ca cvorumul sa fie indeplinit pentru ca o sedinta a Senatului sa aiba loc, in sala trebuiau sa fie 88 de senatori. Dupa apelul nominal, presedintele de sedinta, vicepresedintele Nicolae Moga (PSD), a constatat ca in sala se aflau numai 75 de senatori, insuficient pentru ca Senatul sa lucreze in plen.
Moga a afirmat ca, atat timp cat el prezideaza lucrarile Senatului, nu accepta "tertipuri".
"Am inteles ca este aglomeratie in trafic, multe am inteles, dar eu va spun ca, atat timp cat o sa fiu presedintele de sedinta, nu accept sa nu fie cvorum sau alte tertipuri, motiv pentru care suspend sedinta de astazi din lipsa de cvorum. (...) Domnul coleg Rosca Stanescu, care a propus sedinta de astazi, nu este prezent. Nici data trecuta nu a fost, nici de data asta", a mai spus Nicolae Moga.
Liberalul Sorin Rosca Stanescu se considera ofensat de colegul de la PSD si spune ca a lipsit pentru ca a fost trimis de Parlament la Conferinta pentru Orientul Mijlociu si Uniunea Europeana.