Senatoarea Gabriela Firea a organizat la Senat dezbaterea "Pe langa fiecare biserica, un afterschool", care are drept scop elaborarea unei propuneri legislative de modificare a legislatiei din domeniul cultelor.
Mai exact, initiativa vizeaza includerea in proiectele lacasurilor de cult a unor spatii pentru after-school, precum si construirea unor astfel de spatii in apropierea bisericilor existente. Proiectul se adreseaza copiilor cu nevoi speciale, copiilor saraci, defavorizati de societate, dar si copiilor ai caror parinti sunt plecati in strainatate.
In calitate de initiatori, senatoarea Firea Gabriela si senatorul Ilie Sarbu au precizat ca era nevoie de o astfel de propunere legislativa, care intareste rolul social al bisericii, educatia fiind un proces complex in care nu este impicata doar scoala.
Alaturi de senatorii PSD, printre invitatii speciali s-au numarat reprezentanti ai bisericii (Consilierul Patriarhal Preot David Pestroiu, Preotul Marian Tudor), reprezentanti ai Guvernului (Victor Opaschi secretar de stat- Secretariatul de Stat pentru Culte, Mirel Palada - secretar de stat, purtator de cuvant al Guvernului, sociolog) cat si ai societatii civile (Mirela Zivari - psiholog, Adina Ovedenie - director economic Fundatia Copiii Nostri). De asemenea, si-au exprimat punctul de vedere doamnele senator Ecaterina Andronescu si Doina Federovici, cat si doamnele deputat Tamara Ciofu, Manuela Mitrea, Catalina Stefanescu, Gabriela Podasca, dar si presedintele executiv al Departamentului Egalitate de sanse al PSD, Maria Lazar.
Cei prezenti si-au exprimat atat sustinerea, cat si speranta ca proiectul va fi realizat, dorindu-se crearea unui after-school pe langa fiecare parohie, astfel incat copiii nevoiasi sa aiba parte de o masa calda intr-un mediu prietenos, un dascal, chiar un psiholog, un profesor de limba romana, de matematica sau de o limba straina.