Senatorul Alexandru-Petru Fratean a sustinut o declaratie politica cu titlul: "La multi ani, Armatei Romane!", pe care o puteti citi in continuare.

Peste cateva zile, in 25 octombrie, aniversam Ziua Armatei Romane. Ma simt dator sa-mi exprim cateva ganduri cu acest prilej, in contextul in care profesia si activitatea mea, in cea mai mare parte, atat in perioada in care am lucrat ca inginer de aeronave, cat si ulterior in calitate de coordonator al programului de restructurare a Industriei de armament din Romania si de director al Directiei Generale pentru Productia de Aparare, sunt legate de activitatea Armatei Romane.
Ziua Armatei este un moment cu valoare de simbol, o zi importanta pentru toti cei care imbraca haina militara, dar si pentru intreg poporul roman, un bun prilej pentru a sublinia rolul de institutie fundamentala a statului pe care Armata l-a avut si continua sa il aiba. In toate marile momente de implinire a Statului Roman si de realizare a dezideratelor istorice, fie ca vorbim despre castigarea Independentei de stat, despre realizarea Marii Uniri, despre primul razboi mondial sau despre recastigarea Ardealului de Nord in urma celui de-al doilea Razboi Mondial, Armata s-a implicat, le-a sustinut si a avut o contributie directa, platind chiar cu pretul vietii. Ma gandesc cu recunostinta si respect la toti cei care s-au jertfit pentru independenta, suveranitatea si integritatea Romaniei punand mai presus de viata lor cauza natiunii romane si au facut posibil viitorul nostru.
Militarii romani de astazi duc peste timp traditia devotamentului inaintasilor si continua sa scrie istoria Romaniei. In prezent, Armata Romana, trecuta prin multiple transformari din nevoia de a se adapta noului context geostrategic, ramane, datorita competentei si profesionalismului, un pilon al stabilitatii si echilibrului societatii romanesti, una dintre institutiile cu cea mai mare credibilitate in randul romanilor, un veritabil ambasador care a determinat recunoasterea Romaniei drept un partener credibil, strategic si profesionist in structurile europene si euroatlantice.
Admiram curajul, sacrificiul si devotamentul militarilor romani care la participa in teatrele de operatiuni si in misiunile de mentinere a pacii. De asemenea, compasiunea noastra se indreapta spre familiile celor care si-au jertfit viata in misiuni militare si carora le aducem un pios omagiu. Ei toti sunt eroii nostri, ai Romaniei, un adevarat model de patriotism si un model pentru o generatie in cautarea propriilor valori.
Ii felicit pe toti membrii corpului militar si le multumesc, convins fiind ca fiecare roman le multumeste pentru misiunea lor de a apara fara echivoc valorile fundamentale ale poporului roman si de a consolida prestigiul international al Romaniei.
La multi ani, Armatei Romane!