AmosNews: Antonescu, despre "chiloteii tremuranzi" la prezidentiale si increderea in Ponta

Antonescu: Am incredere mai mica in Ponta; Ponta: Nu sunt prieten cu Antonescu

Liderul liberal Crin Antonescu spune ca, dupa episodul legat de Rosia Montana, are incredere "mai mica" in premierul Victor Ponta, mai mica inclusiv decat cea din momentul desemnarii Laurei Codruta Kovesi la DNA. In prezent situatia din USL este complicata, precizeaza acesta.
Intrebat, vineri seara, la Antena 3, cata incredere mai are in premierul Victor Ponta dupa scandalul legat de proiectul Rosia Montana, Crin Antonescu a raspus:
"Mai mica (incredere in Victor Ponta - n.r.) decat atunci cand cu doamna Kovesi. Iar cand cu doamna Kovesi era mai mica decat in momentul in care am pornit impreuna", adaugand ca increderea este inca suficienta ca USL sa functioneze.
De asemenea, liderul PNL a fost intrebat daca il mai considera pe premier "prieten".
"Sunt coleg de serviciu public", a replicat Antonescu.
Intrebat care este situatia in USL in prezent, liderul PNL a raspuns:
"Complicata, in sensul in care, daca in ziua unu, in ziua doi, au existat neintelegeri, neclaritati, confuzii, ele trebuie lamurite (...) Anuntul ca proiectul (Rosia Montana - n.r.) cade, ca nu se mai discuta in Parlament, nu l-am facut eu, l-a facut in mod gresit - nu cu rea intentie, sunt convins - dar in mod gresit premierul".
In ultimii trei ani, spune Antonescu, nu au existat "asemenea accidente", respectiv ca liderul PSD sa faca interpretari gresite din declaratiile sale, referindu-se la faptul ca, in momentul in care a anuntat ca nu sustine proiectul Rosia Montana, premierul Victor Ponta a concluzionat nu ar mai sustine dezbaterea in comisia parlamentara speciala anuntata de USL.
"Eu cred ca cineva nu a interpretat corect sau nu a vrut sa inteleaga corect. Acel cineva nu e domnul Ponta sau nu e doar domnul Ponta. E un cineva colectiv", a mai spus Antonescu.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a adaugat ca premierul Victor Ponta a dus o "viata buna" pana acum cu el si cu PNL, deoarece au fost un "partener ireprosabil" din punct de vedere politic, mentionand ca liberalii nu sustin PSD pentru ca le-ar tremura "chiloteii la prezidentiale".
Intrebat cum apreciaza afirmatia lui Victor Ponta legata de faptul ca in trei ani de zile nu l-a atacat pe liderul PNL in public.
Crin Antonescu a tinut sa sublinieze ca declaratia premierul nu trebuie interpretata in sensul ca el l-ar fi atacat constant in trei ani de zile si Victor Ponta ar fi avut o viata grea.
"A dus o viata buna (Victor Ponta - n.r.), a avut un partener ireprosabil din punct de vedere politic, cum n-a mai intalnit si nu o sa mai intalneasca in lunga sa cariera politica - indraznesc sa mai fac o previziune - si din punctul acesta de vedere nu l-am atacat. Am avut o divergenta majora legata de coabitare, am spus-o, am trecut peste ea, dar trebuie sa inteleaga urmatorul lucru: ca duce viata buna, si trebuie sa inteleaga tot PSD, ca primul-ministru pesedist si PSD duc o viata buna cu aliatul lor PNL si Antonescu nu pentru ca ne-ar tremura chiloteii ca nu o sa ne mai sustina la prezidentiale, ci pentru ca acest Guvern trebuie sa reuseasca, ci pentru ca acest Guvern si aceasta majoritate trebuie sa-si respecte cuvantul fata de romani. Daca pot intelege asta, va fi bine. Daca nu, nu ma vor sustine la prezidentiale si, cu asta, multa sanatate si multumim pentru colaborare", a afirmat Antonescu.

Replica lui Victor Ponta

Presedintele PNL are dreptate cand afirma ca nu este prieten cu el, ci doar "coleg de serviciu", a replicat premierul Victor Ponta, tot vineri seara, insa intr-o interventie telefonica la RTV, si a precizat ca a pornit la un drum politic cu Crin Antonescu, Daniel Constantin si Sorin Oprescu, motiv pentru care au fost votati de cetateni.
"Da. E foarte adevarat. Eu am pornit la un drum politic cu Crin Antonescu, Daniel Constantin si Sorin Oprescu, oamenii ne-au votat pentru asta si vreau sa ne tinem de cuvant pana la sfarsit", a spus Ponta.