Moshemordechai.ro: Liniste! Ascultati...

Liniste! Faceti liniste putin si ascultati! Auziti? E sunetul bunastarii curgand peste noi la un an de guvernare USL!
Se spune ca existau intr-un sat, candva, doi dogari. Primul dintre ei tare priceput, lucra lemnul asa cum se cuvine, potrivea doagele intocmai cum trebuie, le strangea bine in inelele de otel si din mana lui ieseau niste butoaie fara cusur, de care se foloseau nu doar cei din satul sau, ba inca si cei de prin satele vecine. Cel de-al doilea era un neispravit, lucra lemnul anapoda, doagele sale nu se potriveau una cu cealalta niciodata, iar cand incerca sa le adune in alcatuirea unui butoi ceea ce iesea era o ciudatenie in care nimeni nu s-ar fi incumetat sa puna ceva. Dar isi aseza cu fudulie la poarta urateniile care-i ieseau din mana, sperand ca va gasi, totusi, cumparator pentru ele. Intr-o buna zi, un orasean aflat in trecere pe acolo a poposit in fata portii sale si a ramas privind spre bizarele constructii de lemn. Snob fiind din fire, oraseanul s-a grabit sa cumpere cateva asemenea uratenii, convins fiind ca se afla in fata uluitoarei opere a unui mare artist de care lumea n-a aflat inca. Ajuns acasa nu a contenit a se lauda cu "minunatele sale lucrari de arta". La ceva vreme dupa asta, pe urmele sale au venit si altii asemeni lui, la fel de isteti si la fel de priceputi atat la sculptura, cat si la butoaie. Asa se face ca, dupa aceea, dogarul cel neispravit reusea sa isi vanda produsul muncii sale de mantuiala pe mai multe parale, iar "opera"sa sa aiba mai mare cautare decat a celuilalt dogar din sat. Cum nu mai prididea sa faca fata comenzilor, omul si-a angajat ucenici pe care i-a "invatat mestesugul sau". In vremea asta, celalalt dogar continua sa-si duca existenta de pe o zi pe alta, facand ceea ce se pricepea sa faca: butoaie bune, in care isi puteau pastra gospodarii vinul ori untdelemnul. Pana in ziua cand dogarul cel neipravit, care nu mai facea fata comenzilor, i-a propus sa se lepede de mestesugul sau si sa lucreze pentru el, facand buti anapoda, pe care sa le poata vinde orasenilor plini de mofturi. Urmarea povestii v-o puteti inchipui dupa cum doriti.
Nu stiu de ce am scris traznaia de mai sus. Azi imi propusesem sa alcatuiesc un catalog de note pentru cabinetul Ponta, la un an de guvernare. Lucru fara rost. Ce nota sa-i dai lui Daniel Barbu, la Ministerul Culturii? Are cineva cea mai mica idee cu ce se ocupa asta? Dar atatia alti ministri ai cabinetului Ponta? Va las pe voi sa alcatuiti acest catalog de note, daca simtiti nevoia.
Doar doua vorbe as spune, despre Ministerul Transporturilor. Chiar are rost sa facem pe tampitii si sa ne vaicarim ca e Basescu al dracu? Sigur, Basescu e o canalie care nu se da inapoi de la nimic pentru a-si face de cap, dar in cazul asta, chiar ne prefacem ca nu stiam ce-i poate pielea lui Fenechiu? Chiar luam atitudinea microbistului tembel si ne prefacem ca nu stim ce hram poarta Silaghi? Basescu a punctat corect, pleznind pe greseala adversarului - ne place sa admitem sau nu. Propunerile astea au venit de la Crin si au fost binecuvantate de Ponta.
De doi ani am tot spus-o: sa nu isi inchipuie cei de la USL ca anti-basismul nostru le poate servi lor de cec in alb. Perioada de bunavointa a expirat. Suficient ca au umplut Parlamentul cu greviste ale foamei ori neispraviti ca Cernea si guvernul cu fenechii. Nu vad de ce am fi datori sa le inghitim astora ceea nu le inghiteam lui Boc sau Videanu. De ce am tolera la Zgonea ceea ce era intolerabil la Anastase? Pentru ca ne imaginam ca nu exista alternativa?
Haideti sa va spun un secret. Pe care poate Ponta nu l-a aflat, dar Basescu il stie. Si multi din USL il stiu. Guvernul Boc n-a fost maturat de USL, ci de presiunea strazii. Basescu nu s-a ascuns atata vreme in baie de teama lui Ponta ori Crin, pe care doi bani nu da, ci de frica strazii, asta l-a speriat, presiunea cu care il apasau protestele populare, nu panarama de opozitie cu care avea a se infrunta in Parlament. Ei bine, exact asta lipseste acum. Puternicii natiei sunt prin concedii, se odihnesc fara nicio grija pentru ca protestul s-a transformat in lehamite. Iar lehamitea are nevoie de timp pentru a se preface din nou in protest. Pana atunci astia isi pot face de cap.
Asa ca faceti liniste. Ssss! Ascultati cum curge bunastarea!