DeCeNews : Nastase: "Basescu, epoca ta se incheie! Ai facut destul rau, ai creat o stare de haos"

Adrian Nastase a fost prezent, sambata seara, in cadrul emisiunii Q&A, moderata de Alessandra Stoicescu. Fostul premier a subliniat ca, in urma cu un an, interventia de la Bruxelles a afectat statutul de suveranitate al Romaniei. Dupa un an, Adrian Nastase spune ca, pentru Traian Basescu, mai exista un singur mesaj: "Epoca ta se incheie!". El subliniaza ca Traian Basescu cauta sa-si asigure existenta post-mandat, insa "este o varianta de naparlire", care nu i-ar aduce un viitor pe scena politica.

Statutul de suveranitatea al Romaniei, afectat

Fostul premier a subliniat cum au fost privite evenimentele din urma cu un an: "pe de-o parte, lovitura de stat, pe cealalta parte, o exercitare a mecanismului democratic. Mi s-a parut interesanta interventia internationala.". El a adaugat ca "Daca luam in considerare cele 11 puncte de Bruxelles, statutul de suveranitate al Romaniei a fost afectat". A atras atentia asupra unui punct, care-i interzicea presedintelui interimar, Crin Antonescu, sa faca o gratiere. Pe atunci, multi se asteptau la gratierea lui Adrian Nastase. "Nici nu am cerut-o", subliniaza fostul premier.

"Epoca ta se incheie"

Nastase a adaugat ca la un an dupa referendum, are un mesaj pentru presedinte: "Basescu, epoca ta se incheie, mai sunt cateva luni si vei pleca definitiv din istoria Romaniei. Ai facut destul rau, ai creat, in Romania, o stare de haos". La observatia Alessandrei Stoicescu ca parca vorbesc despre un muribund, Adrian Nastase a spus ca nu vede un viitor al presedintelui in viata politica.

Pe cine ar uimi desfiintarea functiei de presedinte?

"Traian Basescu cauta sa-si asigure existenta post-mandat", a mai spus Adrian Nastase, care a adaugat ca este "o varianta de naparlire" si nu crede ca va reusi. Adrian Nastase subliniaza ca presedintele "Nu face decat scandal, face zazanie" si pe nimeni nu ar uimi desfiintarea functiei de presedinte din Romania.