Senatorul Niculae BADALAU a sustinut o declaratie politica intitulata "NU VA MAI BATETI JOC DE ROMANI, DOMNULE PRESEDINTE!", pe care o puteti citi in continuare.

Desi, la modul declarativ, poporul este invocat de presedintele Basescu la fiecare declaratie, acesta este ultimul la care viitorul...fost presedinte se gandeste.
Dovada stau ultimele sale actiuni in care ataca orice initiativa de modificare a Constitutiei si prin care solicita Parlament unicameral, cu 300 de parlamentari.
Atitudinea sa nu este intamplatoare si ascunde cu totul alte intentii.
Pus in umbra de un premier adevarat, care isi onoreaza mandatul dat USL de alegatori, presedintele incearca, cu disperare sa-si pastreze pozitia de " jucator cu soarta natiunii" pe care, cu obedienta, guvernele PDL i-au pus-o la picioare.
Pentru ce mai are nevoie Traian Basescu de acest statut? Pentru viitorul partid pe care si-l construieste, dupa ce a "stors" de la PDL toate avantajele pe care le putea obtine, reusind sa atraga impotriva acestuia ura intregului popor.
De ce minte Traian Basescu?
Pentru ca, daca si-ar fi dorit punerea in practica a referendumului din 2009, ar fi cerut asta Guvernului Boc si care se afla, oricum la ordinele lui.
Mai mult de atat a contestat chiar, legea votata anul trecut de USL prin care numarul deputatilor era redus la 300. Urmarea? Un Parlament supradimensionat, cu "alesi" respinsi de fapt de popor si o tara care nu stie nici macar cati parlamentari va avea la urmatoarele alegeri.
Asta e tara pe care si-o doreste Traian Basescu, pe care si-a creat-o timp de opt ani si pe care simte ca o pierde. Si o pierde nu pentru ca nu-i va mai putea fi presedinte, ci pentru ca oamenii s-au saturat de haos, abuzuri, ambitii politice distructive si traiul intr-o tara al carui viitor depinde de vointa unui singur om.
Problemele Romaniei, bunastarea oamenilor, rezolvarea gravelor probleme sociale nu au nicio legatura cu faptul ca Parlamentul are una sau doua camere si nici o suta de parlamentari mai putin. Dar, de fapt, pe Traian Basescu nu-l intereseaza acest lucru, si nici macar statutul viitorului presedinte. El vrea sa arate ca exista, ca are puterea sa faca ce vrea, inclusiv cu soarta poporului caruia, acum opt ani i-a promis ca "va trai bine" dar pe care n-a reusit decat sa-l duca la disperare.
De aceea avem nevoie ca modificarile aduse Constitutiei sa delimiteze clar atributiile fiecarei institutii, sa nu mai permita abuzuri la limita legii si care sa permita Romaniei sa se inscrie definitiv pe ruta europeana pe care si-a ales-o.