AmosNews: Basescu: Regionalizarea, o catastrofa organizatorica

Reforma regionalizarii a inceput gresit prin negocierea regiunilor, capitalelor si guvernatorilor si va duce la "un dezastru organizatoric", este de parere presedintele Traian Basescu, adaugand ca spera sa poata avea o discutie in acest sens cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Liviu Dragnea.
"Sper sa am o discutie cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, pentru ca nu voi putea sta deoparte intuind ca se poate produce un dezastru organizatoric si sa spun ca nu ma intereseaza, e treaba Guvernului‘, a afirmat Basescu, la B1 TV, el aratand ca aceasta tema este trecuta si in acordul de coabitare.
Presedintele a subliniat ca deocamdata nu i s-a prezentat niciun proiect si ca va sustine aceasta reforma numai "daca este bine facuta".
"Mi se pare ca s-a inceput constructia invers si nu va da rezultate, va fi o catastrofa. O catastrofa organizatorica pentru ca s-a inceput de sus, marea batalie unde sunt capitalele, unde sunt regiunile, cine sunt guvernatorii", a afirmat Basescu.
El a aratat ca aceasta reforma ar fi trebuit sa inceapa prin comasarea celor circa 3.200 de comune din care numai putin peste o mie sunt viabile financiar, precum si prin reorganizarea serviciilor descentralizate, astfel incat acestea sa aiba o singura conducere la nivelul unui grup de 5-6 judete.