Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata "Familia, ce-o mai fi si asta?!", pe care o puteti citi in continuare.

O vorba din popor zice ca o masinarie care functioneaza bine nu trebuie reparata. Evident, masinaria este actuala Constitutie a Romaniei, care, cu bunele si relele ei, este departe de a functiona perfect. Din acest motiv ne-am si apucat sa ,,surubarim" la textul unei noi Constitutii, insa iata ca umblam chiar si acolo unde, in opinia mea, nu se impunea acest lucru. Sunt de acord ca avem nevoie de o noua Lege fundamentala; sunt, iarasi, de acord ca aceasta noua lege trebuie sa ne faca mai democrati, mai europeni si, in ultima instanta, chiar mai... oameni. Dar, parasind cadrul general si intrand in anumite... ,,amanunte", cu ce costuri pentru viitorul acestui popor?
In linii mari, Constitutia viitoare trebuie sa se inscrie in celebra zicere despre Moldova a marelui domnitor Stefan cel Mare. Asa ca, stimati colegi, parafrazandu-l pe marele inaintas, as spune ca noua Constitutie nu este a noastra, ci a urmasilor nostri.
Cat despre ce vrem sa le lasam acestora mostenire... permiteti-mi sa schimb registrul si sa va vorbesc in calitate de mama, de sotie. De femeie a unui barbat, altfel spus. Evident, contextul este dictat de amendamentul care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre ,,un barbat si o femeie", formulare care inlocuieste cuvantul ,,soti", prezent in textul actual al Legii fundamentale. Este celebrul, deja, articol 48, alineatul (1) din actuala Constitutie, care din ,,Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor" devine ,,Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".
Stimati colegi, nu discut termenii cu care se opereaza in vechea si noua formulare. Nu discut nici despre forta si cuprinderea acestora. Vreau doar sa atrag atentia ca articolul despre familie a devenit, imediat, sub presiunea unei parti restranse a publicului, o adevarata ,,cutie a Pandorei". Iata, au aparut, deja, acuzatii cum ca am fi homofobi, intoleranti, antieuropeni s.a.m.d.. As prefera ca despre noi sa se discute in continuare ca despre un popor crestin, care pretuieste, chiar si in textul constitutional, valorile crestine.
Vorbim despre o noua Constitutie, dar pliata pe o societate in care noi, cei de acum, suntem doar trecutul si prezentul imediat. De aceea, stimati colegi, ca sotie, ca mama, ca femeia unui barbat, haideti sa facem o Constitutie pentru cei de maine, pentru generatia care, place sau nu unora, este rodul nemijlocit al iubirii dintre un barbat si o femeie. Altfel, ne vom trezi, peste nu foarte mult timp, ca ne vom intreba: ,,Familia, ce-o mai fi si asta?!"