REALITATEA.NET - Iliescu: Sa dam dovada de maturitate. Timpul lui Basescu se cam duce

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a sustinut, la Congresul partidului, ca social-democratii trebuie sa dea dovada de maturitate in ceea ce priveste guvernarea, precizand ca "este si Basescu un dat obiectiv al existentei noastre", dar timpul acestuia "se cam duce".
"Eu cred ca suntem acum intr-o faza de o anumita maturitate, in care am invatat din toate, si din perioadele optimiste ale cresterii noastre si ale unei guvernari cu rezultate bune, si din perioadele de opozitie, cand a trebuit sa platim niste mentalitati prezente inca in randurile noastre. Eu cred ca trebuie acum sa dam dovada maturitatii, intr-o perioada nu usoara‘, a afirmat seniorul PSD in incheierea lucrarilor de vineri ale Congresului.
Totodata, Iliescu a precizat ca seful statului este "un dat obiectiv" fata de care PSD trebuie sa acorde sprijinul necesar Guvernului, astfel incat Traian Basescu sa fie tratat cu realism.
"Spunea Ponta ca nu putem sa facem din lupta cu Basescu o platforma ideologica. E si Basescu un dat obiectiv al existentei noastre, dar timpul lui se cam duce. Si el simte asta si trebuie sa stim sa-l tratam ca atare cu realism si noi sa asiguram guvernarii noastre suportul politic necesar ca inclusiv in complicatia acestor relatii institutionale care guverneaza inca situatia noastra politica, totusi Guvernul nostru care raspunde in fata tarii, in fata alegatorilor, sa reuseasca sa dea acestei perioade o noua perspectiva dezvoltarii care urmeaza", a mai afirmat presedintele de onoare al PSD.