In accidentul aviatic produs joi, 7 martie, in apropiere localitatii Beresti -Bistrita, judetul Bacau, si-au pierdut viata doi militari, iar alti trei au fost raniti, anunta Minsterul Apararii Nationale.
Elicopterul militar, tip IAR-330 Puma Socat, al Flotilei 95 Aeriene, s-a prabusit joi, 7 martie, in jurul orei 16.00, in apropierea localitatii Beresti-Bistrita, judetul Bacau, in timpul executarii unui zbor in formatie.
Din ordinul sefului Statului Major General, conform procedurii, au fost retinute la sol toate aeronavele de acest tip, pana la elucidarea cauzelor producerii evenimentului. De asemenea, au fost luate imediat masuri pentru securizarea zonei de impact.
Ministrul apararii nationale isi exprima profundul regret pentru tragicul eveniment si este alaturi de familiile militarilor implicati in eveniment. O comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene cerceteaza cauzele producerii accidentului aviatic.
Doi militari si-au pierdut viata si alti trei sunt raniti, in urma prabusirii elicopterului IAR-330 Puma SOCAT, a declarat ministrul Apararii, Mircea Dusa, la Antena 3. La bord se aflau cinci militari.
Un elicopter Puma Socat apartinand Flotilei 95 Aeriene a Fortelor Aeriene Romane s-a prabusit joi, 7 martie, in jurul orei 16.00, in apropierea localitatii Beresti-Bistrita, judetul Bacau, in timpul executarii unui zbor in formatie.
Ministrul apararii nationale si seful Statului major General, impreuna cu specialisti din cadrul Statului Major al Fortelor Aeriene se deplaseaza spre locul producerii evenimentului. Informatiile referitoare la starea echipajului vor fi date publicitatii imediat ce vor fi disponibile, informeaza MApN.
Un elicopter militar, cel mai probabil un IAR-330 Puma, s-a prabusit joi in apropiere de localitatea Beresti, din judetul Bacau.
Ministerul Apararii Nationale nu a dat inca detalii legate de starea echipajului, care in mod normal, este alcatuit din treimilitari. In schimb, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a precizat ca este in drum spre locul accidentului.
Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau au fost mobilizate dupa ce ISU a fost anuntat la 112 ca un elicoptermilitar s-ar fi prabusit intr-o localitate din judet, afirma purtatorul de cuvant al ISU, precizand ca nu are alte informatii si ca echipajele sunt pe drum.
"La acest moment pot sa va spun ca am primit un apel pe 112, despre un posibilelicopter militar prabusit in localitatea Beresti -Bistrita", a declarat locotenent Andrei Grecu, ISU Bacau, la Romania TV. Potrivit subprefectului judetului Bacau, Dorian Pocovnicu, mai multe echipaje de pompieri si SMURD se deplaseaza la locul indicat de persoana care a apelat numarul de urgenta.
Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu, un sofer aflat in trafic a anuntat la numarul de urgenta 112 ca a vazut fum iesind de la un elicoptersi, tot in zona a vazut inca un aparat care survola. "Nu se stie daca exista victime,echipajele sunt in drum spre locul accidentului", a declarat reprezentantul ISUBacau, Andrei Grecu, la Antena 3.