Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, a avut la data de 27 februarie 2013, la Roma, o intrevedere cu noul secretar de stat al SUA, John Kerry, cu ocazia reuniunii ministeriale informale a sefilor diplomatiilor din statele membre NATO si UE, la care au participat si Inaltul Reprezentant al UE pentru politica externa si de securitate comuna, Catherine Ashton, si secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
Intrevederea a reprezentat primul contact intre sefii celor doua diplomatii dupa preluarea functiei de secretar de stat de catre John Kerry, la 1 februarie 2013. Discutiile au relevat stadiul excelent al relatiei bilaterale, ai carei parametri sunt definiti prin "Declaratia Comuna de Parteneriat Strategic pentru secolul XXI intre Romania si Statele Unite ale Americii" din septembrie 2011, precum si oportunitatile de viitor ale interactiunii bilaterale. Secretarul american de stat a reconfirmat sprijinul pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele doua state.
Ministrul Titus Corlatean a reafirmat locul privilegiat pe care relatia cu Statele Unite il ocupa in politica externa a Romaniei. In acest sens, a fost subliniata importanta concretizarii unei agende relevante de contacte politico-diplomatice la nivel inalt pentru anul 2013, atat la Washington, cat si la Bucuresti, pentru a dinamiza si aprofunda Parteneriatul Strategic dintre cele doua tari. Secretarul de stat american a exprimat disponibilitate in acest sens.
In cadrul discutiilor a fost trecut in revista si stadiul procesului de punere in aplicare concreta a Acordului bilateral privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice al SUA din Romania, din 2011, care se desfasoara conform calendarului convenit, ministrul roman informandu-l pe omologul sau despre evolutiile procesului de pregatire a Bazei de la Deveselu, inclusiv cele din perioada urmatoare, astfel incat facilitatea de aparare antiracheta sa devina operationala la orizontul anului 2015.