Cotidianul.ro: Senatorul Valer Marian: Scrisoare deschisa catre Victor Ponta

Domnule Președinte Victor Ponta,
Cu respectul si loialitatea pe care vi le port inca, avand in vedere ca de o vreme nu-mi mai raspundeti la telefon si ma evitati la intrunirile de partid, va transmit prin aceasta scrisoare deschisa cateva constatari impartasite de mai multi camarazi de partid, pe care va rog sa le receptati si interpretati constructiv, acum cand va aflati pe culmile puterii si gloriei politice:
- Constitutia Romaniei si Codul Electoral au ajuns pe mana unor repetenti si a unor juristi fabricati la fara frecventa sau de la distanta in facultati obscure de drept.
Reforma administrativ-teritoriala a tarii a ajuns pe mana unui capitan de judet.
Partidul este pe cale sa ajunga pe mana junilor turciti de la Rin Grand Hotel.
- Fostul presedinte Ion Iliescu este marginalizat, ignorat si chiar persiflat, fostul presedinte Adrian Nastase a fost abandonat, iar fostul presedinte Mircea Geoana este ostracizat.
- Au fost lasati deoparte si alti oameni de valoare care au servit partidul, precum Ecaterina Andronescu, Ioan Mircea Pascu, Alexandru Athanasiu, Vasile Puscas, Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, s.a.
- Au fost uitati si neglijati oameni simbol ai rezistentei antibasiste, precum jurnalistul Ovidiu Ohanesian, locotenentul MApN Gheorghe Alexandru, colonelul SIE Ionel Dragomir, angajatul TVR Adrian Sobaru, s.a.
- Au fost insa repuse in drepturi slugi ale regimului Basescu ca generalii Gabriel Oprea (vicepremier), Anghel Andreescu - Ologu (prim-adjunct al ministrului de interne) si Ilie Botos (la Cancelaria Primului Ministru).
- Liderii UDMR au mai nou mai mare crezare la Bucuresti decat reprezentantii romanilor din Transilvania. In guvernul USL si in agentiile guvernamentale exista mai multi reprezentanti ai UDMR decat ai romanilor din Transilvania, care nu sunt reprezentati corespunzator nici in principalele comisii parlamentare, inclusiv in Comisia pentru revizuirea Constitutiei si in Comisia pentru Codul Electoral.
- Am fost alaturi de dumneavoastra in bataliile cu principalii lachei ai inamicului si pericolului social si national Traian Basescu : fostul sef al Fiscului, Sorin Blejnar, fostul ministru al Administratiei si Internelor, Traian Igas, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si al Turismului, Elena Udrea, s.a.
- Personal si singular am continuat lupta impotriva pretorienilor lui Basescu : seful SPP, generalul Alexandru Burian, seful STS, generalul Marcel Opris, presedintii ANI, Catalin Macovei si Horia Georgescu, presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, Daniel Morar si primul adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea ( seful de facto al principalului serviciu secret al tarii, in fruntea caruia este numit nasul dumneavoastra George Maior).
- Regret ca v-am suparat pentru devoalarea generalului Coldea (cainele cel mai rau si mai credincios al lui Basescu), pentru care nasul Maior v-a cerut capul meu politic. ( Pretendentul si apoi pretendenta pe care i-ati preferat si i-ati incurajat la Satu Mare au marturisit totul).
Am decis sa va scriu pentru ca nu mai am nimic de castigat sau de pierdut in aceasta lume, din care vreau sa plec precum am intrat: cu capul sus !

Cu mult respect si cu putina amaraciune, inca al dumneavoastra loial
Senator Valer Marian
Presedintele Organizatiei Judetene Satu Mare a PSD
Membru al Comitetului Executiv National al PSD

P.S. Ca fost procuror care am participat dupa Revolutie la anchetarea unor lachei sau pretorieni ai lui Ceausescu, inclusiv la anchetarea fiului sau Nicu (alintat Printisorul), va recomand din suflet sa nu va lasati amagit de vrajile si mrejele puterii si gloriei efemere. Fara intelepciune si buna credinta, puterea nu valoreaza nimic. Astept un raspuns urgent si intelept din partea Dvs. In rest, sunt pregatit pentru orice lupta.