Cotidianul.ro: Premierul Victor Ponta, vizita in Franta

Premierul roman Victor Ponta efectueaza, incepand de miercuri, o vizita oficiala de doua zile in Franta.
Agenda primului-ministru include, joi, o intrevedere cu presedintele Frantei, Francois Hollande, precum si intalniri cu premierul Jean-Marc Ayrault si cu reprezentanti de la 16 din cele mai importante companii franceze.
Tara francofona si francofila, Romania este o piata importanta pentru numeroase mari companii franceze - Orange, Carrefour, Veolia, Auchan, Societe Generale, Renault, care sunt implantate de multi ani aici, arata AFP.
Totodata, Franta este al treilea partener comercial al Romaniei, potrivit Ministerului de Externe roman, si are un parteneriat strategic cu aceasta tara din februarie 2008.
"Prioritatea vizitei va fi relansarea acestui parteneriat strategic cu un obiectiv economic puternic", a declarat ambasadorul Frantei in Romania, Philippe Gustin. Premierul roman doreste in special sa creasca volumul de investitii franceze in Romania in domeniile energiei, infrastructurilor si agriculturii, a precizat ambasadorul francez, potrivit unui comunicat.
Discutiile bilaterale se vor axa si pe problema insertiei romilor , al caror numar este intre 600.000 si 2 milioane in Romania.