Executivul a prezentat lista chiriasilor RAAPPS

Guvernul a prezentat lista chiriasilor RAAPPS, printre care figureaza Daniel Funeriu, Gabriel Cotabita, Ion Tiriac, Adrian Severin, Gelu Voican.
Premierul Ponta a anuntat ca numarul locuintelor de serviciu ale Regiei Protocolului de Stat ar trebui redus la 20-50 de apartamente pentru demnitari.
"Hai sa stabilim cine beneficiaza in Romania de locuinta de serviciu: ministrii, cei egali cu ministrii si, eventual, secretarii de stat. Sunt cam multi asimilati, recunosc, sunt o multime de oamenii din diverse institutii (...) Guvernul nu e agentie imobiliara. Orice Guvern, banuiesc, din lume are cativa demnitari, nu prea multi, dar le stabilim rangul, consilier prezidentiali care e la rang de ministru, pentru astia tin 20, 30, 50 de apartamente si din cele Dumnezeu stie cate vile de protocol tinem zece vile ca presedintele, presedintele Camerei, al Senatului, primul-ministru sa mearga la Neptun, la Predeal sau la Covasna, daca e cazul, zece vile, restul absolut toate celelalte sa le vindem", a spus Ponta la Realitatea TV.
De locuinte de protocol decontate beneficiaza consilierul si prezidential Daniel Funeriu sau presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean.
Tiriac are, de pilda, un imobil cu cinci camere, partial in administrarea RA-APPS, pentru care plateste 26.897,09 euro, iar Gelu Voican detine un imobil cu sapte camere, chiria fiind de 3.488,64 de euro. El se confrunta cu "pretentii+reziliere+evacuare", dupa cum rezulta din document.
Severin sta intr-un apartament cu patru camere, pentru care achita 790,35 de euro.